Noored õpivad Narva suvelaagris videosisu looma

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Režissöör ja stsenarist Natalja Matšenene ei ole Ida-Virumaal harv külaline: ta on korduvalt kuulunud festivali "Laterna magica" žüriisse ja olnud üks festivali "KinoFF" korraldajatest.
Režissöör ja stsenarist Natalja Matšenene ei ole Ida-Virumaal harv külaline: ta on korduvalt kuulunud festivali "Laterna magica" žüriisse ja olnud üks festivali "KinoFF" korraldajatest. Foto: Irina Kiviselg / Põhjarannik

8.-12. augustini toimub Narvas esimene viiepäevane noortelaager "ShootShorts Camp". Eri riikide spetsialistid tulevad kokku, et õpetada noortele sotsiaalmeedias viiruslikult levivate ja miljoneid vaatajaid köitvate videoklippide loomist.

Viraalsete lühivideote loomise saladusi − ideest ja võtetest monteerimise ja eriefektideni − paljastavad noortele rahvusvahelised spetsialistid: teiste seas näiteks režissöör, stsenarist ja produtsent Natalja Matšenene (Eesti) ja Netflixi sarja "Pieces of Her" Ameerika võttegrupi tootmisassistent Parker Watt (USA).

Erikülalistena on kohal haridusplatvormi Marketilo asutaja Gary Ljamin, kes muu hulgas õpetab TikToki ja Reelsi videoid looma, ning WOISi videosisu loomise ja haldamise meeskond. Muu hulgas räägitakse ka tehisintellekti ja veebiturvalisuse teemadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles