Narva jõe ääres alustatakse drooniseirejaamade rajamist

Põhjarannik
Copy
Endise tankimonumendi asukoht piirati betoontõketega ning politseiga kooskõlastamata on seal igasugune tegevus keelatud.
Endise tankimonumendi asukoht piirati betoontõketega ning politseiga kooskõlastamata on seal igasugune tegevus keelatud. Foto: KIRILL SMIRNOV

Kaks nädalat tagasi sõlmisid politsei- ja piirivalveamet ning ehitaja KMG OÜ lepingu Narva jõe äärde seirepositsioonide rajamiseks. Ehitustööde hinnaks kujuneb veidi üle 2 miljoni euro ning uued seirepositsioonid valmivad hiljemalt 2025. aasta aprillikuuks.

"Projekteerime seirepositsioonid veel selle aasta sees, misjärel algavad ettevalmistused ehitustöödeks. Kuna tööd toimuvad Narva linnas ja linna ümbruses kokku kuuel alal, siis rajame igale alale juurdepääsuteed, paigaldame piirdeaiad ja väravad," rääkis KMG OÜ juhatuse liige Indrek Pappel. "Seiremastid on teraskonstruktsioonist ja nende kõrgus on 12-30 meetrit. Mastide kasutusse võtmiseks ehitame välja elektriühendused ja sidetrassid ehk loome kogu vajaliku taristu tehnoloogilistele seadmetele. "

PPA piiriehituse projektijuht Merle Tikk märkis, et kui selle hankega rajatakse Narva ja Narva-Jõesuu vahele kuus seirepositsiooni, siis peatselt kuulutab PPA välja hanke veel üheksa positsiooni rajamiseks Narva ja Vasknarva vahele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles