Narva võimuliit esitab linnapea kandidaadiks Jaan Tootsi

Ilja Smirnov
Copy
Jaan Toots.
Jaan Toots. Foto: Sille Annuk / Postimees

Narvas septembris võimule tulnud fraktsioon "Narva" otsustas pärast täna terve päeva kestnud kõnelusi esitada linnapea kandidaadiks Jaan Tootsi.

„Järgmine Narva linnapea peaks tooma linnavalitsuse ja linnavolikogu vahelistesse suhetesse rohkem konstruktiivsust ning keskenduma linnaorganisatsiooni tõhusale juhtimisele. Uus linnapea peab olema sillaks linnavõimu ja kohalike elanike ning Narva linna ja riigivõimu vahel. Meie hinnangul on Jaan Tootsil pikaaegse juhi ja ettevõtjana olemas vajalikud isikuomadused, et linnapeana õnnestuda ning juhtida strateegiliselt Narva arengut.“ sõnas fraktsiooni „Narva“ esimees, keskerakondlane Aleksei Jevgrafov.

„Minu jaoks on see ettepanek suur au ja veelgi suurem väljakutse. Soovin tuua Narva enda kogemusi poliitika- ja ettevõtlusmaailmast ning aidata kaasa töörahu taastamisele linnavalitsuse ja linnavolikogu vahel. Pean oluliseks linnamajanduse- ja kommunaalvaldkonna arengut, kvaliteetse linnaruumi loomist kõigile narvakatele. Samas ma usun, et Narva jaoks on väga aktuaalne ka sotsiaal- ja tervishoiuteenuste kättesaadavus. Vähemoluline pole ka koostöö riigiasutustega – eriti nendega, mis siin Narvas tegutsevad. Minu ideedest olulisemad on aga just narvakate enda mõtted ja mured – tahaksin pühendada rohkem aega just elanike kaasamisele,“ kommenteeris Narva linnapea kandidaat Jaan Toots.

Jaan Toots (66) on pika julgeoluasutuste ja ettevõtluse taustaga poliitik. Taasiseseisvunud Eesti algusaegadel juhtis ta Eriteenistust, oli politsei peadirektori asetäitja ja Siseministeeriumi kantsler. Ta on kuulunud mitme suure ettevõtte juhtorganitesse, muu hulgas olnud AS Hansatee (Tallink) direktor, Tallinna Sadama juht, OÜ Rotermann Grupp juhatuse esimees, Riia Sadama asedirektor jne. Ühiskondlikest ametitest on ta kuulnud Olümpiakomitee täitevkomiteesse, juhtinud Eesti Jalgratturite Liitu, kuulunud kaheksateist aastat Eesti Kaubandus- ja Tööstuskoja juhatusse.

Toots on abielus, tal on viis last. Alates 2019. aastast kuulub ta Keskerakonda, juhib selle Tartu piirkonda ja kuulub Tartu Linnavolikokku.

Jaan Toots ütles eelmisel nädalal Põhjarannikule, et  tal on Narva vastu ammune huvi ja kõnelusi tema valimisest Narva linnapeaks on olnud, kuid kindlat seisukohta tal veel ei ole.

Reedel sõnas Toots ERRile, et enne ametliku ettepaneku saamist ei ole ta mõelnud, mida ta Narva linnapeane pihta hakkaks. "Ma ei ole selle peale isegi mõtlema hakanud, enne, kui nad mulle seda ametlikult pakuvad ja mida nad tahavad saada, mida nad näevad Narva linnas. See on ju ka väga tähtis, sest üks asi on, kui fraktsioon pakub ja kinnitab, teine asi, mida nad uuelt linnapealt ootavad. Ja et pärast seal jälle ei ole lahkhelisid. Teatavasti Narva on nii keeruline linn, et seal on lahkhelid üle kolme, nelja ja viie kuu olnud," rääkis Toots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles