Raevunud mees tungis tänaval kallale Kohtla-Järve abilinnapeale (2)

Põhjarannik
Copy
Endine Kohtla-Järve majandusvaldkonna abilinnapea Erik Setškov langes kallaletungi ohvriks tänavu 7. oktoobril.
Endine Kohtla-Järve majandusvaldkonna abilinnapea Erik Setškov langes kallaletungi ohvriks tänavu 7. oktoobril. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Laupäeval rebis raevunud mees Kohtla-Järve abilinnapea Erik Setškovi tänaval pikali ja lõi teda mitu korda jalaga näkku. 

Juhtunust laupäeva hilisõhtul ühismeedias teatanud Kohtla-Järve linnapea Virve Linder märkis, et kallaletung leidis aset, kui Setškov pildistas tormituulega äralennanud bussiootepaviljoni. Sel hetkel lähenes talle agressiivne mees. Kui ta kuulis, et tegu on linnavalitsuse esindajaga, asus ta Setškovi sõimama, tõmbas ta pikali ning lõi maas lamanud aselinnapeale jalaga korduvalt näkku.   

Virve Linderi teatel vaatasid Ida-Viru keskhaigla meedikud Erik Setškovi üle. "Loodetavasti taastub ta nii füüsiliselt kui emotsionaalselt kiiresti, et jätkata oma suure pühendumusega tehtud tööd," kirjutas Linder lisades, et juhtunu kohta on tehtud avaldus ka politseile.

Jõhvi politseijaoskonna välijuht Ville Ränik teatas Põhjarannikule, et konflikt toimus laupäeva õhtul kella 19.50 ajal Kohtla-Järvel Ehitajate tänaval, kus 59aastane mees lõi korduvalt 25aastast meest. Kiirabi viis 25aastase mehe haiglasse kontrolli ja hiljem lubati ta kodusele ravile.  Lööjaks olnud 59aastane mees peeti kinni ja viidi arestimajja.

Politsei on alustanud kriminaalmenetlust, milles selgitatakse välja nii teo motiiv kui ka teised asjaolud.

Kohtla-Järve volikogu fraktsiooni "Restart Kohtla-Järve" juht Janek Pahka kirjutas, et kohtus Setškoviga pärast seda, kui ta erakorralise meditsiini osakonnast tuli. "Mulle tundus, et mott linna heaks midagi veel enamat ära teha on ainult kasvanud," märkis Pahka. 

Linder nimetas Setškovi oma kindlaks toeks ja turvalisuse tagajaks linnavalitsuses.

Samas taunis ta väikesearvulist seltskonda, kes on sotsiaalmeedias teda  "väsimatult rünnanud" ning mille põhjuseks on tema "rahvuslik kuuluvus ja varjamatu riigimeelsus".

"Minu püüdlused nende inimeste tähelepanu juhtida asjaolule, et nende rünnakud on vastutustundetud ning võivad mind ja minu meeskonnaliikmeid ohtu seada, naerdi välja öeldes “See on ju poliiiiiiiitika!”, “Sa oled avaliku elu tegelane - harju ära” jne. Nende jaoks on lihtsam meid dehumaniseerida oma poliitiliste eesmärkide saavutamiseks, vahendeid selleks ei valita. Mul on väga kurb, et meie linna elu juhivad ja mõjutavad inimesed, kellel puudub arusaam oma õlgadel lasuvast vastutusest KÕIGI linnakodanike turvalisuse eest - Ka minu ja mu meeskonnaliikmete eest," kirjutas Virve Linder.

Järgmisel nädalal 26aastaseks saav Erik Setškov on Refoermierakonna liige. Kohtla-Järve linnavalitsuse liige on ta alates tänavusest veebruarist, mil volikogu kinnitas ametisse Virve Linderi vähemusvalitsuse. Setškovi töövaldkonnaks on linna areng ja majandus.  

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles