Jõhvis vajus maapind enam kui meetri võrra (4)

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Foto: Частный архив

Septembri lõpus toimus Jõhvi vallas Kahula külas pinnase vajumine, mis on seotud vanade kaevanduskäikudega.

Pinnasesse tekkisid ka praod.
Pinnasesse tekkisid ka praod. Foto: ERAKOGU

Jõhvi vallavalitsus teavitas keskkonnaametit sellest, et pinnase vajumine Kahula külas aiandusühistu Viru-Mari lähedal toimus 26. septembri õhtul ning vajumist täheldati kaheksa krundi ulatuses.

Vajumine toimus praeguseks suletud Viru kaevanduse käikude kohal ning keskkonnaamet seostab juhtumit kunagise kaevandustegevusega. Kuna Viru kaevanduse kaevandusloa omaja on kunagise Eesti Põlevkivi järglane Enefit Power, siis peab ettevõte tekkinud kahju hüvitama.

"Palume Enefit Power AS-l olukorraga tutvuda ning kaevandamisega tekitatud kahju korral probleem lahendada," kirjutas keskkonnaamet põlevkiviettevõttele saadetud kirjas.

Eesti Energia suurenergeetika kommunikatsioonijuht Jelena Derbneva ütles, et ettevõte on asunud probeemiga tegelema.

"Oleme teadlikud antud olukorrast ja asusime seda uurima ja lahendama. Pärast teate saamist aiandusühistu juhatuselt korraldasime ala ülevaatuse," sõnas ta.

Esialgne uuring näitas, et aiandusühistu naaberüksusel toimus pinnase vajumine umbes 1,2 meetri võrra. "Kirjas loetletud katastriüksused ei olnud mõjutatud. Mullapraod asuvad väljaspool aiandusala. Langus mõjutas kaht katastriüksust, ühte avalikku ja ühte eraõiguslikku. Tegeleme uuringu ja olukorra lahendamisega edasi ja peatselt võtame ühendust selle katastriüksuse omanikuga, kus toimus vajumine," lubas Derbneva.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles