Kauaaegsel Jõhvi pastoril Peeter Kalduril saab ametiaeg täis, kuid veel ta ei lahku

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Jõhvi koguduse õpetajal Peeter Kalduril sai ametiaeg täis juba 2019. aastal, kuid siis pikendati tema ametiaega viie aasta võrra. Läinud pühapäeval viis ta Jõhvi muusikaväljakul läbi esimese avendi küünlasüütamistseremoonia.
Jõhvi koguduse õpetajal Peeter Kalduril sai ametiaeg täis juba 2019. aastal, kuid siis pikendati tema ametiaega viie aasta võrra. Läinud pühapäeval viis ta Jõhvi muusikaväljakul läbi esimese avendi küünlasüütamistseremoonia. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Üle 40 aasta EELK Jõhvi Mihkli koguduse eesotsas olnud Peeter Kalduril saab eeloleval kevadel ametiaeg täis, kuid ta ei pruugi veel selle pärast lahkuda.

"Mul saab ametiaeg otsa ja ma tahtsingi tuleva aasta maikuus lõpetada, kuid juhatus tegi ettepaneku veel aasta edasi olla. Tuleb vaadata, kuidas tervis ja mõistus ja muud asjaolud on," rääkis Kaldur Põhjarannikule.

Kaldur tuli siia teenima aastal 1980, nii et ta on Jõhvi koguduse eesotsas olnud 43 aastat. Samal ajal on ta teeninud kogudusi näiteks Iisakus, Narva-Jõesuus, Pühajõel, aga ka Peterburis. Ta on kahel korral olnud ka Viru praostkonna praost. "Aga seda kõike ma ei tähtsustaks. Peamine on olnud ikkagi Jõhvi kogudus. Tal on olnud küll paremaid, küll halvemaid aegu, kuid kahtlust pole, et Jõhvi kogudus on piisavalt suur, et ta saab iseseisva kogudusena olla," sõnas Kaldur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles