Ahtmes purjuspäi kaks avariid põhjustanud mees pandi vangi

Põhjarannik
Copy
Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kohus saatis kuuks ajaks vangi mehe, kes ühe päeva jooksul tegi kaks avariid, kumbki eri autoga.

Ivan (35) sõitis tänavu 19. novembri õhtul alkoholijoobes olles sõiduautoga KIA Sorento Kohtla-Järve Ahtme linnaosas Estonia puiesteel sisse tee äärde pargitud haagisveokile. Sündmuskohale tulnud politsei tuvastas mehel alkoholijoobe. Ta kõrvaldati roolist ning politseipatrull viis Ivani koju.

Ent juba tund aega hiljem oli joobes mees taas autoroolis, sel korral juhtimas sõiduautot Audi A8. Ka sel korral põhjustas ta liiklusõnnetuse, kui sõitis Estonia puiesteel sisse sinna pargitud kaubikule Volkswagen Transporter.

Politsei alustas Ivani suhtes kriminaalmenetlust ning kohtus nõustus mees kokkuleppemenetlusega, mille kohaselt määrati talle karistuseks aastane vangistus. Sellest peab ta reaalselt ära kandma 30 päeva, ülejäänud vangistus määrati tingimisi. Katseaja jooksul peab ta alluma käitumiskontrollile ning mitte tarvitama alkoholi. Selleks peab ta kohustuslikus korras andma vereanalüüse, mis tõendavad, et tema veres pole alkoholi tarvitamise jälgi. Lisaks võeti talt kolmeks kuuks mootorsõiduki juhtimise õigus. Ivan vahistati kohtusaalis pärast prokuröriga kokkuleppe sõlmimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles