SOS-lasteküla lahkub Narva-Jõesuu majadest, sest ei jõua linnaga kokkuleppele

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Narva-Jõesuu SOS-lasteküla avamisel 2012. aastal osales lasteküla patroonina ka tollane presidendiproua Evelin Ilves. Narva-Jõesuu kuus peremaja ei moodusta tavapärast lasteküla, vaid on hajutatud linna kinnistutele kahe maja kaupa.
Narva-Jõesuu SOS-lasteküla avamisel 2012. aastal osales lasteküla patroonina ka tollane presidendiproua Evelin Ilves. Narva-Jõesuu kuus peremaja ei moodusta tavapärast lasteküla, vaid on hajutatud linna kinnistutele kahe maja kaupa. Foto: Matti Kämärä/Põhjarannik

SOS-lasteküla teatas, et lahkub Euroopa Liidu toetusega ehitatud ja Narva Jõesuu linnale kuuluvatest lagunevatest peremajadest. Kuues majas elab praegu 19 last.

SOS-lasteküla Narva-Jõesuu hooned, mis kuuluvad kohalikule omavalitsusele, on sedavõrd amortiseerunud, et majades tegevuse jätkamine ei ole enam turvaline, tõdes SOS-lasteküla tegevjuht Margus Oro. Mitu aastat kestnud läbirääkimised selle üle, et majad korda teha, on tema sõnul tupikusse jõudnud.

"Kui sõlmisime 2012. aasta aprillis linnaga lepingu, kuulus selle juurde kaks lehekülge ehituspuudujääke. Majad ehitas sotsiaalministeerium Euroopa Liidu struktuurifondide toetusega, nemad vastutasid ehituskvaliteedi ja -järelevalve eest. Oli lootus, et puudujäägid garantiiajal kõrvaldatakse. Meie mured algasid sellest, et seda ei tehtud," rääkis Margus Oro Põhjarannikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles