Eneli Jefimova valiti Eesti aasta naissportlaseks

Põhjarannik
Copy
Foto: Kalev Prits

Sillamäelt pärit ujuja Eneli Jefimova, kes võitis sel aastal lühiraja Euroopa meistrivõistlustel kuld- ja hõbemedali, valiti  nii Eesti tänavuseks parimaks naissportlaseks kui ka noorsportlaseks. Reede õhtul toimunud tseremoonial andis aasta naissportlase auhinna talle üle president Alar Karis.

Jefimova treener Henry Hein valiti Eesti aasta treeneriks. Eneli Jefimova tänas oma kõnes ka Sillamäe treenereid ja oma vanaisa tänu kellele õppis ta ujuma. 

Laupäeval ilmuvas Põhjarannikus kuulub Eneli Jefimova kümme Ida-Virumaa aasta meediakangelase hulka. Sarži joonistas temast kunstnik Kalev Prits. 

AASTA KOLLEKTSIONÄÄR − Eneli Jefimova

Mõned päevad tagasi alles 17aastaseks saanud Eneli Jefimovast on saanud Eesti spordisõprade suur lemmik, kes kollektsioneerib pealtnäha elegantse ja sümpaatse kergusega rahvusvaheliste tiitlivõistluste medaleid, igat sorti rekordeid ja positiivset tähelepanu.

Silmapaistvalt eduka aasta krooniks sai täiskasvanute Euroopa meistri tiitel − saavutus, milleni pole küündinud ükski teine Eesti ujuja. Pealegi ei ole ujumine kitsa niši ala, seal on konkurents meeletu.

Emotsionaalse inimesena ei olnud tal, kuldmedal kaelas, pjedestaalil seistes ja Eesti hümni lauldes pisaratest pääsu. Ülev ja liigutav hetk nii talle kui kõigile kaasaelajaile, kelle südamed on ta võitnud nagu läbi aegade Eesti suured spordikangelased.

Sillamäe neiu Eneli Jefimova viimaste aastate edulugu on olnud selles mõttes hirmutav, et medalite võitmisest ja uute rekordite püstitamisest on saanud justkui harjumuspärane rutiin. Õnneks oskab ta ise neist edusammudest rõõmu tunda ning teab samas paremini kui keegi teine, millist pingutust ja pühendumust selleni jõudmine on nõudnud. Seda kõike veel gümnaasiumi 11. klassis õppimise kõrvalt.

Loodetavasti ei pane ka poolehoidjad talle algaval olümpia-aastal turjale liiga suuri ootusi ja pingeid. Jefimova senine rühkimine maailma kõige teravamasse tippu on kulgenud loomulikku ja ühtlast rada pidi. Tasub pöialt hoida, et nii läheks ka edaspidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles