Kiviõli korteriühistute esimees võitleb ühislepingute vastu

Külli Kriis
, ajakirjanik
Copy
Kiviõlis kulges vaevaliselt nii korteriühistute moodustamine kui ka teenuseosutajatega ühislepingute sõlmimine. Nüüdseks on ühise veelepinguta veel vaid neli kortermaja.
Kiviõlis kulges vaevaliselt nii korteriühistute moodustamine kui ka teenuseosutajatega ühislepingute sõlmimine. Nüüdseks on ühise veelepinguta veel vaid neli kortermaja. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kolmes Kiviõli korteriühistus edastavad korteriomanikud vee-ettevõtjale tänini oma veearvesti näitu ükshaaval ja arved saadab Järve Biopuhastus samamoodi igale korteriomanikule. Ühist lepingut pole need ühistud nõus sõlmima.

"Praegu sunnivad OÜ Järve Biopuhastus ja AS Kiviõli Soojus agressiivselt ühistut kollektiivlepinguid sõlmima. Samal ajal keeldus OÜ Järve Biopuhastus kirjalikult vastutamast vee kvaliteedi eest ühistu lõpptarbijale, jättes seega vastutuse ühistu kanda. Kuidas saab ühistu kaubelda ja tagada oma elanikele elutähtsat toodet, ilma et ta saaks seda kontrollida ja mõjutada toote enda kvaliteeti?" palus Viru 9 korteriühistu esimees Sarkis Tatevosjan Lüganuse vallavalitsuselt abi.

Enne seda pöördumist suhtles Tatevosjan Järve Biopuhastusega otse: maja veesõlme jõuab nende torudest halva kvaliteediga roostene vesi, mis ummistab mudakogujat, selle puhastamise peab aga tellima ja kinni maksma ühistu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles