Sillamäel käib langenud ja ohtlike puude koristus

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Mullu detsembris hakati Kalda tänaval maha langenud ja ohtlikuks muutunud puid ära koristama. Töölised hakivad kogutud materjali peeneks ja veavad minema.
Mullu detsembris hakati Kalda tänaval maha langenud ja ohtlikuks muutunud puid ära koristama. Töölised hakivad kogutud materjali peeneks ja veavad minema. Foto: Dmitri Lett

Mullu detsembri lõpus hakati Sillamäe tänavailt ja parkidest murdunud ja ohtlikuks muutunud puid ära vedama. Ehkki tegemist on paljude aastate jooksul mahukaimate koristustöödega, ei kuluta linn nende tegemiseks oma eelarvest mitte sentigi.

Sillamäe linnavalitsuse linnamajandusosakonna juhataja Arvo Sireli sõnul koristatakse ohtlikke puid Sillamäel igal aastal ning linnaeelarves on selleks ette nähtud ligikaudu 10 000 eurot. "Ent mõne ohtliku puu eemaldamine võib maksta kuni 500 eurot, seetõttu ei käi see protsess nii kiiresti, kui tahaks," märkis ta.

Mullusügisese tormi järel tegelesid Sillamäel langenud puude koristamisega päästjad, linna kommunaalametite töötajad ning teenindusfirmad N&V ja MEKE Sillamäe. Oktoobris ja novembris kõrvaldati 104 murdunud puud ning kulud maksis kinni linn. Ent linnaruumis ja rannaäärsel alal on endiselt suurel hulgal langenud või kahjustatud puid, mistõttu võiks linna territooriumi täielik kordategemine venida aastatepikkuseks ja nõuda suure hulga lisaraha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles