Vähem kui 20 euro eest varastanud naine sai riigilt kopsaka arve ja läks vangi

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
«Alkoholireklaami eesmärk ei ole panna inimesi jooma. Neid peete ja viinasid, mida tarvitavad eelkõige alkoprobleemsed inimesed, reklaamides ju ei näegi.»
«Alkoholireklaami eesmärk ei ole panna inimesi jooma. Neid peete ja viinasid, mida tarvitavad eelkõige alkoprobleemsed inimesed, reklaamides ju ei näegi.» Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Viru maakohus saatis neljaks kuuks trellide taha naise, kes varastas kahest Jõhvi kauplusest kaupa vähem kui 20 euro eest.

Varem viiel korral kriminaalkorras varguste eest karistatud Olga (40) sai vanglast välja mullu 20. oktoobril. Juba neli päeva hiljem jäi ta Jõhvi Maxima kaupluses vahele aga sellega, et püüdis sealt sisse vehkida kaks pudelit õlut ja ühe salati.

Veel neli päeva hiljem läks Olga Jõhvi Selverisse, kust näppas huulepulga.

Selverisse ilmus Olga ka mullu 19. novembril, kui üritas sealt maksmata lahkuda koos pudeli rummi, vee ja paberkotiga, kuid jäi vahele.

Kokku oli Olga varastud kauba maksumus veidi üle 17 euro, kuid sellegipoolest leidis prokurör, et naine peab jälle vangi minema. Olga sellega ka nõustus, kui allkirjastas kokkuleppe, mille kohaselt teda karistati nelja kuu pikkuse vangistusega. Ka rahaliselt läks näppamine naisele kalliks maksma, sest kohus mõistis talt välja sundraha ja menetluskulu − kokku 1476 eurot, mida ta võib tasuda osade kaupa aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles