Slaavi põhikool on tõstnud tempot, et eesti keeles õppimine läheks valutumalt

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Keelekümblusklassides räägivad ka seinad ja seintelt "spikerdamine" pole mitte ainult lubatud, vaid isegi teretulnud. "Näitmaterjalid on ju välja pandud süsteemi järgi ja õpilased oskavad infot leida," ütleb Külli Krall (vasakul). Merike Puusepp, kes alles keelekümblusõpetajana alustas, on väga rahul nii värske ilme saanud klassiruumi kui ka hea koostööga. "Külli on mulle suur eeskuju."
Keelekümblusklassides räägivad ka seinad ja seintelt "spikerdamine" pole mitte ainult lubatud, vaid isegi teretulnud. "Näitmaterjalid on ju välja pandud süsteemi järgi ja õpilased oskavad infot leida," ütleb Külli Krall (vasakul). Merike Puusepp, kes alles keelekümblusõpetajana alustas, on väga rahul nii värske ilme saanud klassiruumi kui ka hea koostööga. "Külli on mulle suur eeskuju." Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kohtla-Järve slaavi põhikooli keelekümblusõpetajad Külli Krall ja Merike Puusepp usuvad, et nende kooli õpilastel ja koolil tervikuna on eestikeelsele õppele üle minnes väike stardieelis, aga muret ja teadmatust jätkub sellest hoolimata.

Külli Krall alustas keelekümblusõpetajana enam-vähem kohe, kui programm Ida-Virumaale jõudis − 2000. aastal. Viimased rohkem kui kümme aastat on ta õpetanud slaavi põhikoolis. Praegu on kogenud õpetajal kolmas klass; sügisest saab ta kõige pisemad koolijütsid.

Merike Puusepp töötab slaavi põhikoolis esimest aastat ja esimese klassiga. "Minu suureks toeks, jõuks ja eeskujuks on Külli, kes on mulle määratud mentoriks. Meie klassid on kõrvuti, meil on hästi hea omavaheline koostöö," kiidab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles