Kohtla-Järve kavatseb tühistada koostöölepingud sõpruslinnadega Venemaal

Erik Gamzejev
Copy
2019. aasta detsembris, ajal, kui Venemaa oli juba viis aastat tagasi okupeerinud Krimmi ja Donbassi, võõrustasid Kohtla-Järve tollane linnapea Ljudmila Jantšenko ja volikogu esimees Riina Ivanova, kes kuulub ka praegu volikogus võimuliitu, Veliki Novgorodi delegatsiooni eesotsas linnapea Sergei Busuriniga.
2019. aasta detsembris, ajal, kui Venemaa oli juba viis aastat tagasi okupeerinud Krimmi ja Donbassi, võõrustasid Kohtla-Järve tollane linnapea Ljudmila Jantšenko ja volikogu esimees Riina Ivanova, kes kuulub ka praegu volikogus võimuliitu, Veliki Novgorodi delegatsiooni eesotsas linnapea Sergei Busuriniga. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järvel on Venemaal jätkuvalt neli sõpruslinna või -rajooni, olgugi et see agressorriik peab juba ligemale kümme aastat vallutussõda Ukrainas. Linnavalitsus kavatseb lähiajal need lepingud tühistada.

Kohtla-Järve kodulehel on kirjas, et linnal on välismaal 11 sõpruslinna või -rajooni, neist koguni neli − Veliki Novgorod, Saransk, Kingissepp ja Slantsõ − asuvad Venemaal ja üks − Soligorsk − Valgevenes, mis on Venemaa vallutussõjas tema lähim liitlane.

Kohtla-Järve sõpruslinnad ja -rajoonid

Outokumpu, Soome

Norderstedt, Saksamaa

Kedainiai rajoon, Leedu

Saransk, Venemaa

Slantsõ rajoon, Venemaa

Kingissepa rajoon, Venemaa

Veliki Novgorod, Venemaa

Korostõšiv, Ukraina

Wyszkow, Poola

Soligorsk, Valgevene

Staffanstorp, Rootsi

Allikas: Kohtla-Järve linnavalitsus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles