Ida-Virumaa suurim süda moodustati Kohtla-Järvel

Põhjarannik
Copy
Kohtla-Järve elanikud kogunesid seekord südant moodustama Ahtme keskväljakule.
Kohtla-Järve elanikud kogunesid seekord südant moodustama Ahtme keskväljakule. Foto: Andrei Orlov

Eesti suurim süda moodustati tänavuse sõbrapäeva eel Raplas, mullune võitja Kohtla-Järve tuli seekord viiendaks.

Juba kolmandat aastat järjest toimus pühapäeval positiivne kogukonnaalgatus "Eesti suurim süda", kus inimestest moodustati suuri südameid ning 35 erinevat asukohta võistlesid uhke tiitli ja rändkarika nimel. Võidu teenis 368 inimesega Rapla ning üle riigi kogunes südametesse 5029 inimest.

Südameid moodustavaid inimesi ja piirkondi on iga aastaga juurde tulnud. Esimesel aastal Ida-Virumaa ei osalenud, mullu aga lõi lisaks 324 inimesega võitjaks osutunud Kohtla-Järvele 200 inimesega kaasa ka Sillamäe.

15 piirkonna ja tuhande inimesega alustanud kogukonnaalgatuses osales sel aastal juba 35 piirkonda ja üle viie tuhande inimese. Meie maakonnas moodustati südameid lisaks Kohtla-Järvele (235 inimest) ka Jõhvis (183 inimest) ja Narvas (139 inimest).

Sillamäel tegid suure südame lasteaedade Rukkilill ja Päikseke lapsed ja nende vanemad ning Sillamäe eesti põhikooli õpilased. Paraku tegid nad seda kaks päeva enne õiget päeva, mistap Sillamäe süda üldarvestuses ei kajastu.

Eesti suurima südame idee algataja, tantsukooli JJ-Street asutaja Joel Juhi sõnul on tegemist armsa uue traditsiooniga, mis toob kokku oma piirkonna inimesi ning äratab inimestes hoolivuse ja ühtehoidmise tunnet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles