Jõhvis politseinikke relvaga ähvardanud mees peeti kinni

Erik Kalda
, ajakirjanik
Uuendatud 20. veebruar 2024, 12:32
Copy
Jõhvis mehelt ära võetud stardipüstol.
Jõhvis mehelt ära võetud stardipüstol. Foto: Politsei.

Pühapäeval kella 19.30 ajal reageeris politsei suurte jõududega sündmusele Jõhvi linnas Ploomi tänavas, kus 62aastane mees tänaval püstolist lasi.

Politseinikud piirasid perimeetri ning sisenesid territooriumile, kus mees võis viibida. Politseinike aeda sisenedes oli kuulda mitu lasku relvast ning mees liikus relv käes politseinike suunas.

Jõhvi politseijaoskonna juhi Andreas Kliimanti sõnul andsid politseinikud korduvalt mehele käskluse relv maha panna. "Kuigi kahtlustatav viskas relva maha ja laskus põlvili, üritas ta kohe uuesti seda haarata. Olukord oli väga ohtlik ning politseinikel on sellisel juhul õigus kasutada teenistusrelva, et oht tõrjuda," selgitas Kliimant.

Politseinik tegi mehe suunas lasu tugirelvast, mis oli varustatud kummikuulidega. Kahtlustatav viskas seepeale relva kaugemale maha ja politseinikud pidasid ta kinni.

Politseinikud tuvastasid hiljem, et tegemist oli stardipüstoliga.

Läbiotsimisel tuvastati mehe kodust veel erinevaid relvataolisi esemeid, käsigranaati meenutav ese ja võimalikud detonaatorid. Leitud esemete keelatus relvaseaduse vaates selgitatakse välja menetluse käigus, teatas politsei.

Andreas Kliimanti sõnul on stardipüstolid äravahetamiseni sarnased tulirelvadega. "Visuaalselt ega laskude järgi ei ole võimalik neid eristada. Seega on arusaadav, et ümbritsevad inimesed tunnevad hirmu ja politseinikud ei tea enne kui nad relva lähedalt näevad, kas tegemist on tulirelva või millegi muuga. See tähendab, et selliste juhtumite puhul lähtuvad politseinikud alati sellest, et tegemist on tulirelva ja seetõttu ka väga suure ohuastmega sündmusega. Sellises olukorras on politseinikel ohu tõrjumiseks lubatud kasutada ka tulirelva," rääkis Kliimant.

Kiirreageerijate varustusse kuuluvad ka pumppüssid kummikuulidega, mis inimesele pihta saades tekitavad valu, aga ei ole elule ohtlikud nagu on tulirelva laskemoon. "Õnneks saime sel korral kahtlustatava kinni pidada nii, et keegi juhtunus viga ei saanud. Paraku järgmine kord ei pruugi olukord nii hästi lõppeda," lisas jaoskonna juht.

62-aastase mehe suhtes alustati kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles