Kahel Kohtla-Järve kommertsliinil kerkis veebruarist sõiduhind

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Alates 19. veebruarist tuleb 5. bussiliinil pileti eest välja käia senisest 20 senti rohkem.
Alates 19. veebruarist tuleb 5. bussiliinil pileti eest välja käia senisest 20 senti rohkem. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve kolmest kommertsliinist kahel − nr 3 ja 5 − kerkis veebruarist pileti hind 20 sendi võrra ning nüüdsest maksab pilet nendel liinidel 1 euro ja 20 senti. Liini nr 24 operaator piletihinda lähiajal tõsta ei plaani.

Kohtla-Järve linnavalitsuse transpordi peaspetsialisti Vitalia Bassarada sõnul ei saa linnavõimud kommertsliinide operaatoritele hinnapoliitikat dikteerida, kuid vedajad on kohustatud neid muudatustest teavitama. Veebruaris teatasid OÜ OV Ida-Bus (liin nr 3) ja OÜ Fremanti (liin nr 5), et tõstavad piletihinda 20 sendi võrra.

Veel aasta aega tagasi ütles OÜ OV Ida-Bus juht Vladislav Rukin, et nad tulevad ots otsaga vaevu kokku, kuna kütus kallineb ja kõik muudki kulud kasvavad, sõitjate arv aga püsib endine. Kuid piletihinda nad sellest hoolimata tõsta ei saanud, kuna siis poleks nad enam suutnud linna või riigi toetatavate vedajatega konkureerida. Nad märkisid, et niipea kui linnaliinidel sõiduhind kerkib, tõstavad kohe ka nemad piletihindu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles