Lahkus kauaaegne Jõhvi volikogu liige Kaia Kaldvee

Põhjarannik
Uuendatud 7. märts 2024, 19:54
Copy
Kaia Kaldvee oli 15 aastat Jõhvi volikogu liige ning vedas ligi 30 aastat Jõhvis puuetega inimeste abistamist.
Kaia Kaldvee oli 15 aastat Jõhvi volikogu liige ning vedas ligi 30 aastat Jõhvis puuetega inimeste abistamist. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik / Arhiiv

Neljapäeval, 7. märtsil lahkus pärast rasket haigust meie seast kauaaegne Jõhvi volikogu liige ja sotsiaalelu eestvedaja Kaia Kaldvee (58).

Kaldvee oli ligi 30 viimast aastat Jõhvi sotsiaalteenuste edendamise eestvedaja. Tema eestvõttel sündis Jõhvi puuetega inimeste koda ning 1996. aastal loodi Jõhvi gümnaasiumi juurde abiklassid, 2005. aastal rajas ta puuetega inimeste päevakeskuse. Samuti loodi tema juhtimisel Jõhvis vähekindlustatud inimeste toiduainetega abistamiseks toidupank.

Jõhvi volikogu liikmeks sai Kaia Kaldvee pärast 2009. aasta valimisi, kuid juba aastaid enne seda osales ta volikogu sotsiaalkomisjoni töös. Ta oli volikogu liige tänaseni ning järgmisel aastal oleks tal täitunud 16 aastat saadikutööd.

"Ma ei talu seda, kui inimestele tehakse liiga. Leian, et poliitikas peaks ennekõike nägema inimest ja reformide käigus ei tohi inimesed kannatada," on ta öelnud ühes Põhjarannikule antud intervjuus.

Kaia Kaldveed ligi 30 aastat tundnud Jõhvi volikogu endine esimees Niina Neglason ütles, et Kaldvee keskendus puuetega inimeste, eelkõige noorte toetamisele ning see oli seotud eeskätt sellega, et puutus isiklikult enda peres oma lapse puhul selle teemaga kokku ja nägi probleeme, mis vajavad selles valdkonnas lahendamist. "Ta oli suure südamega inimene, ei keelanud kunagi kellelegi oma abi ja oskas olla õigel ajal õiges kohas, kui keegi vajas tuge," rääkis Neglason. Ta lisas, et Kaldveed eristas ka poliitikas oskus analüüsida olukordi ning näha sammu võrra ette, mida üks või teine otsus võib kaasa tuua.

2009. aastal autasustas president Toomas Hendrik Ilves Kaia Kaldveed puuetega inimeste heaks tehtu eest Eesti Punase Risti IV klassi aumärgiga.

Kaia Kaldveed jäävad leinama abikaasa ning kaks poega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles