Kohtla-Järvele ei sobi ministri ettepanek ehitada uus koolimaja slaavi põhikooli asemele

Erik Gamzejev
Copy
Haridusministeerium sooviks ehitada Järve koolile uue maja praeguse slaavi põhikooli kinnistule Pärna tänavale riigigümnaasiumi naabrusesse. Kohtla-Järve võimudele on see variant aga vastuvõetamatu.
Haridusministeerium sooviks ehitada Järve koolile uue maja praeguse slaavi põhikooli kinnistule Pärna tänavale riigigümnaasiumi naabrusesse. Kohtla-Järve võimudele on see variant aga vastuvõetamatu. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

Kohtla-Järve linnavõimud lükkavad tagasi haridusminister Kristina Kallase ettepaneku ehitada riigistatud Kohtla-Järve Järve kooli uus maja riigigümnaasiumi kõrvale kinnistule, kus praegu tegutseb slaavi põhikool.

Kallas tegi mullu juunis Kohtla-Järve linnale ettepaneku võõrandada Pärna tänav 49 asuv kinnistu riigile, et ehitada sinna Järve kooli uus õppehoone. Et saaks alustada arhitektuurikonkurssi, ootas Kallas Kohtla-Järve linnalt eelmise aasta 15. oktoobriks vastust, mida pole aga senini tulnud. Selle asukoha üheks plussiks on riigigümnaasiumi naabrus, mis võimaldaks kahel koolil sünergiat tekitada: rakendada mõlemas koolis osaliselt samu õpetajaid ja teha koos üritusi.

Saadikud ei toeta slaavi põhikooli lammutamist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles