Narva muuseumi nõukogu kehtestas töörahu

Ilja Smirnov
Copy
Iidses Hermanni linnuses paiknev Narva muuseum.
Iidses Hermanni linnuses paiknev Narva muuseum. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Venemaa õhurünnakute teemalise infolehe ümber lahvatanud skandaali tõttu erakorraliselt kokku kutsutud Narva muuseumi nõukogu koosolek kestis umbes viiskümmend minutit. Kõik kuus kohal viibinud nõukogu liiget leppisid kokku, et skandaal jäetakse seljataha ja kõik sellega seotud isikud jäävad esialgu ametisse. Ent juba aprilli alguses võib olukord Narva muuseumis taas kuumaks minna.

Narva muuseumi juhatuse liige Maria Smorževskihh-Smirnova ning teda avalikult kritiseerinud Aleksei Mägi ja Vadim Orlov, kes esindavad muuseumi nõukogus linna, jäävad esialgu edasi ametisse.

"Väga tähtis on Narva muuseumi töörahu ja edasine tulevik," sõnas muuseumi nõukogu esimees Krista Nelson. "See tähendab, et me ei tegelnud enam nende eriarvamustega ja ilmnenud probleemküsimustega, mis olid tõstatatud sotsiaalmeedias. Otsustasime, et need me jätame seljataha, liigume edasi ja vaatame tulevikku. Leppisime kokku, et edaspidi, kui mõnel nõukogu liikmel on küsimusi, kommentaare või arvamusi juhatuse liikme või muuseumi tegevuse kohta, esitab ta need kõigile nõukogu liikmetele ja juhatuse liikmele, mitte ei lähe meediasse," sõnas Nelson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles