Jõhvi Sinilillejooksul andsid veteranidele au ligemale 150 jooksjat

Copy
3.2 kilomeetrise jooksu starti Jõhvis tuli poolteistsada spordisõpra.
3.2 kilomeetrise jooksu starti Jõhvis tuli poolteistsada spordisõpra. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Pühapäeval esmakordselt Jõhvis Eesti veteranide auks korraldatud Sinilillejooksul tuli starti ligemale 150 osalejat. 

Meestest läbi 3,2 kilomeetri pikkuse raja läbis kõige kiiremini, ajaga 10.17,5,  Kohtla-Järve abilinnapea Deniss Šalkauskas, kellest jäi  pisut enam kui kümne sekundiga maha Rakvere kergejõustikuklubi Vike esindaja Hendrik Hang.

Naistest oli ajaga 11.40 kiireim Mäetagusel elav politsei- ja piirivalve esindaja Kaisa Kukk, kes edestas minutiga neidude vanuseklassi parimat Anette Ahu Alutaguse suusaklubist.

Vaadake kõiki tulemusi siit!

Kokku läbis raja, mis viis Jõhvi keskväljakult promenaadi tunneli kaudu muusikaväljakule ning sealt pargi kaitseväe linnaku lähedale ja sealt tagasi, 145 jooksjat ja kõndijat. Nende seas olid ka näiteks Jõhvi vallavanem Maris Toomel ja Ida-Viru Keskhaigla juhatuse esimees Tarmo Tohver. Eestlaste kõrval oli rajal ka Prantsusmaa, Egiptuse ja Ungari esindajaid. 

Sinilillejooksu korraldajad Laura Rogenbaum ja Urmas Rajaver ütlesid, et arvestasid Jõhvis umbes saja osalejaga, aga üllatuslikult oli startijaid ligemale poole enam. Rajaveri sõnul saab Jõhvist tõenäoliselt Sinilillejooksude iga-aastane toimumispaik. Sel aastal on Sinilillejooks peale Jõhvi toimunud juba Tallinnas ja järgmistel nädalavahetustel leiab see aset ka Pärnus ja Tartus. 

Sinilillejooksu osavõtutasud lähevad Eesti vigastatud võitlejate ühingule, kes toetab kogutud annetustest veterane ja nende lähedasi. Lisaks toetatakse tervisespordi edendamist ja taastusravi valdkonna tugevdamist kogu ühiskonnas. Lisaks Sinilillejooksu osavõtutasudele kogutakse veteranikuul raha sinililleõie müügist ja annetustest. Eelmisel kevadel koguti kokku 116 000 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles