Iisaku õpilased mõtlesid välja hulga nutikaid ja kasulikke leiutisi

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Mänguasjaautomaat paneb piiri üleküllusele: laps õngitseb igal hommikul kassi suust ühe lelu, millega ta sel päeval mängibki. Noored leiutajad teavad omast kogemusest, et kui lapsele anda palju asju korraga kätte, siis ta tüdineb nendest ruttu ära ja tahab kogu aeg midagi uut.
Mänguasjaautomaat paneb piiri üleküllusele: laps õngitseb igal hommikul kassi suust ühe lelu, millega ta sel päeval mängibki. Noored leiutajad teavad omast kogemusest, et kui lapsele anda palju asju korraga kätte, siis ta tüdineb nendest ruttu ära ja tahab kogu aeg midagi uut. Foto: Mairi Org

Iisaku gümnaasiumi leiutajate kool andis rikkaliku saagi − alates kiibiga pallist, mis tuleb mängija juurde tagasi, kuni lumekoristusmasinani, mis koerajunnid lumest eraldab.

Eelmisel reedel esitlesid Iisaku gümnaasiumi õpilased kahe kuu jooksul välja mõeldud ja valmis ehitatud leiutisi. Kokku osales leiutamises 27 meeskonda.

Teadusfestivalil tutvustasid õpilased muu hulgas magustoidumasinat, mänguasjaautomaati, telefonihoidjat ostukärule, robotkäega kalendrit, turvalist kelku, mugavustooli, rannakappi, ravimtaimedest spordijooki, kerget tennisereketit, päh-toidu lusikat, matemaatika pliiatsit, seljakotti, kust saab nööri abil asju välja tõmmata, tasakaalusaabast jm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles