10eurone nõue Narva-Jõesuu vastu tõi kaasa pöörase kohtukarusselli

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Kui palju läheb riigile maksma 10eurose rongipileti hüvitamise nõue, kui lõpuks tuleb jõustunud kohtuotsus? Juba praeguseks on neli kohtukoosseisu arutanud, kes peaks asja arutama.
Kui palju läheb riigile maksma 10eurose rongipileti hüvitamise nõue, kui lõpuks tuleb jõustunud kohtuotsus? Juba praeguseks on neli kohtukoosseisu arutanud, kes peaks asja arutama. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Inimene, kes tahtis Narva-Jõesuu linnavalitsuselt tagasi saada 10 eurot rongipileti raha, pidi istuma kohturongile, millelt mahasaamine osutus tõeliseks katsumuseks.

Inimene, keda selles kohtuasjas märgitakse initsiaalidega I.S., pöördus tänavu jaanuaris halduskohtusse, et see mõistaks Narva-Jõesuu linnavalitsuselt välja 10 eurot ja 21 senti. Kaebuse kohaselt esitas I. S. 16. aprillil 2020 Narva-Jõesuu linnavalitsusele väärteoteate, kuid linnavalitsus ei vastanud tema päringutele väärteoteate lahendamise kohta ja rikkus sellega väärteomenetluse seadustikku. Selle paragrahv 59 ütleb, et kui väärteo toimepanemise kohta on esitatud väärteoteade, on kohtuväline menetleja kohustatud väärteoteate kättesaamisest arvates 15 päeva jooksul alustama väärteomenetlust või otsustama väärteomenetluse alustamata jätmise ning teatama väärteomenetluse alustamata jätmisest väärteoteate esitajale. Ent kaebaja sõnul linnavalitsus teda otsusest ei teavitanud.

Kahju tekkis aga sellest, et I. S. pidi vastuse saamiseks mullu septembris Narva-Jõesuusse kohale sõitma ja kulutama raha rongipiletitele. I. S. esitas 17. oktoobril 2023 linnavalitsusele varalise kahju hüvitamise taotluse, mida linnavalitsus ei rahuldanud, ja inimene pöördus kahjunõudega Tartu halduskohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles