Kohtla-Järve hakkab koos Narva-Jõesuuga sealseid peremaju pidama

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Narva-Jõesuusse kerkis üle kümne aasta tagasi kuus peremaja, mis ehitati Euroopa Liidu toetusega. Veel vähemalt kolm aastat tuleb seal pakkuda asendushoolduse teenust.
Narva-Jõesuusse kerkis üle kümne aasta tagasi kuus peremaja, mis ehitati Euroopa Liidu toetusega. Veel vähemalt kolm aastat tuleb seal pakkuda asendushoolduse teenust. Foto: SOS Lasteküla

Narva-Jõesuu peremajades elab viis Kohtla-Järve last, keda linn ei soovi ümber kolida, kui SOS-lasteküla sealt lahkub. Seetõttu ühendab Kohtla-Järve Narva-Jõesuuga jõud, et peremajades ise asendushooldusega jätkata.

SOS-lasteküla teatas enne jõule, et lahkub Euroopa Liidu toetusega ehitatud ja Narva-Jõesuu linnale kuuluvatest peremajadest, põhjendades 2012. aastal sõlmitud rendilepingu ennetähtaegset ülesütlemist majade muret tekitava seisukorraga. Narva-Jõesuu linn otsustas asendushoolduse teenusega ise jätkata ja selleks sihtasutuse Narva-Jõesuu Peremajad asutada, kutsudes sellega ühinema teisigi omavalitsusi, kelle lapsed kuues peremajas elavad.

Kohtla-Järve linnavolikogu otsustas reedel, et osaleb sihtasutuses. Vajadus asendushoolduse teenuse järele on väga suur ja kasvutrendis, ütles sotsiaalvaldkonna abilinnapea Evelyn Danilov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles