Narva linnuse müürile ilmus Venemaa poole suunatud sõjakurjategija Putini verepritsmetega plakat

Ilja Smirnov
Copy
Foto: Ilja Smirnov

Narva linnuse piiripoolse torni müürile ilmus neljapäeva varahommikul Venemaa poole suunatud hiigelsuur sõjakurjategija Putini verepritsmetega plakat. Sama plakat oli seal ka eelmise aasta 9. mail. 

Venemaa korraldab Narvaga piirnevas Jaanilinnas neljapäeva pärastlõunal 9. mai propagandakontserdi, kus jõe kaldale püstitatud suur lava on suunatud Narva poole. Laval esinejatele vaatab täna üle jõe vastu suur verepritsmetes Putini pildiga plakat, millel on kiri "PUTIN WAR CRIMINAL" [Sõjakurjategija Putin]. 

Selle plakati lähedusse on seatud Eesti, Euroopa Liidu ja Ukraina lipud. 

Vene piirivalve esindajad taotlesid eelmise aasta 9. mail piirisilllal toimunud kohtumisel Eesti esindajatega selle plakati eemaldamist.  

Eesti politsei- ja piirivalveameti ametnikud ütlesid Venemaa esindajatele, et selline plakat ei ole meie riigis keelatud ning ametnikel pole alust plakati eemaldamist nõuda. 

Narva muuseumi asutajad on kultuuriministeerium ja Narva linn. Reformierakondlasest kultuuriminister Heidy Purga avaldas muuseumi aktsioonile toetust, märkides, et selle plakati sõnum on lihtne: siin on piir vaba Euroopa ja terroristliku Venemaa vahel, kus ühel pool on seaduste ülimlikkus, demokraatia ja sõnavabadus ning teisel pool tsensuur, inimeste hävitamine ja vägivald.

Keskerakondlasest Narva linnapea Jaan Toots polnud aga sellise plakati väljapanemisega sugugi rahul, leides, et Narvas tuleks keskenduda Euroopa päeva tähistamisele. "Ma leian, et tuleks olla ettevaatlik," ütles Toots kolmapäeval muuseumi kavatsuse kohta panna 9. mail üles sõjakurjategija Putini plakat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles