Narva-Jõesuust haihtusid aastaga Eesti 200 toetajad

Erik Gamzejev
Copy
2023. aasta riigikogu valimistel sai erakond Eesti 200 Narva-Jõesuus valimisvõidu, kogudes ligemale 30 protsenti häältest, millest enamiku tõi linnapea Maksim Iljin. Äsjastel europarlamendi valimistel Maksim Iljin ei kandideerinud ja Eesti 200 saagiks Narva-Jõesuus oli vaid üks hääl.
2023. aasta riigikogu valimistel sai erakond Eesti 200 Narva-Jõesuus valimisvõidu, kogudes ligemale 30 protsenti häältest, millest enamiku tõi linnapea Maksim Iljin. Äsjastel europarlamendi valimistel Maksim Iljin ei kandideerinud ja Eesti 200 saagiks Narva-Jõesuus oli vaid üks hääl. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Kui pisut rohkem kui aasta tagasi toimunud riigikogu valimistel oli Narva-Jõesuus kõige populaarsem erakond Eesti 200, siis äsjasteks Euroopa Parlamendi valimisteks oli sel erakonnal samas omavalitsuses alles jäänud tervelt üks valija.

Ka seda ainsat häält ei saanud mitte erakonna Eesti 200 liige, vaid nimekirja toetuseks kandideerima nõustunud parteitu endine europarlamendi liige ja 1993. aastal Narvas valitsuse eriesindaja olnud Indrek Tarand.

Erakond kaotas igasuguse huvi

Tagasi üles