VIDEO Kohtla-Järve linn peab sünnipäevapidu (1)

Erik Gamzejev
Copy

Kohtla-Järve linn tähistab laupäeval linnavalitsuse esisel väljakul toimuva rahvapeoga linna 78. sünnipäeva.

"Kohtla-Järve on parim linn maailmas. Ma ütlen seda mingisuguse irooniata või huumorita," kuulutas peolistele Kohtla-Järve noortevolikogu esimees Artur Tšužas. 

Ta lisas, et ei Eiffeli torn, Big Ben ega Manhattan ei saa talle asendada armsat kodulinna. "Ei saa asendada neid Kohtla-Järve linna tänavaid, mida mööda läksid sa esimest korda oma emaga lasteaeda, mida mööda sa käisid oma esimeste sõpradega kooli ja gümnaasiumi ning kus kohtasid oma esimest armastust," ütles ta. 

Kohtla-Järve volikogu aseesimees Sergei Lopin ütles, et Kohtla-Järve on hea paik elamiseks, kuna siin on toredad inimesed, head kultuuriasutused ning kohad, kus saab trenni teha ja puhata. "Kohtla-Järve on väga roheline linn. Siia tasub tulla ja ei tasu karta, et siin on kõik halvasti," sõnas ta kutsudes noori Kohtla-Järvele elama. 

Kohtla-Järve sünnipäeva peo alguses esitas rahvatantsurühm Virulane nädal tagasi toimunud Virumaa tantsupeo nimetantsu "Ei ole ükski ükski maa". Peol esinesid tantsustuudio "Viis tähte" tantsijad, linnaorkester  ja paljud teised. 

Peo lõpus tulevad lavale Kohtla-Järe gümnaasiumi folkrokkansambel Kratt ja viimasena kell 20 Eestit Eurovisioonil esindanud Stefan.

Tagasi üles