PILDIGALERII Narvas oli laupäeva õhtul võidupüha paraadi peaproov

Ilja Smirnov
Copy
Foto: Ilja Smirnov

Laupäeva õhtul oli Narvas Peetri platsil võidupüha paraadi peaproov. 

Võidupüha paraad algab pühapäeval kell 11.  Narvas rivistuvad üles kaitseliitlased, naiskodukaitsjad, kodutütred ja noorkotkad Kirde maakaitseringkonnast. Platsil saab marssimas näha Kirde maakaitseringkonna snaiprirühma ja võitlusgrupi võitlejaid.

Liputoimkondadega osalevad paraadil kaitseliidu kool, küberkaitseüksus ja valveteenistus. Narvas marsivad ka politsei- ja piirivalveamet, vanglateenistus ning päästeamet ja päästeliit. Liitlasriikidest osalevad paraadil esindused Soomest, Leedust, Lätist, Taanist, Poolast, Ameerika Ühendriikidest, Ühendkuningriikidest, Prantsusmaalt ja Rootsist.

Marsiviise mängivad kokku kolm orkestrit: Pärnumaa maleva orkester, Tallinna maleva ja Jõgeva maleva ühendorkester ning sõjamuuseumi sõjaväeorkester. Lisaks saab paraadil näha ka kaitseliidu Sakala maleva torupilliüksust.

Paraadile järgneb kell 12 algav maakaitsepäeva ja tehnika näitus nii Peetri platsil kui ka väljaku kõrval asuval rohealal Puškini tänava alleel, kus saab näha nii kaitseliidu, kaitseväe kui ka liitlasriikide tehnikat ja võitlejaid. 

Võidupüha jumalateenistus toimub Narvas Aleksandri kirikus pühapäeval enne paraadi kell  9.45. 

Narvas toimus viimati võidupüha paraad 1996. aastal. 

Tagasi üles