Eesti Energia kaevanduste, elektrijaamade ja õlitehaste juht lahkub ametist

Põhjarannik
Copy
Andres Vainola näitas 2023. aasta sügisel uue õlitehase nurgakivi panemisel, kuidas see tehas hakkab lisaks põlevkivile õli tootma ka rehvisegust ja plastijäätmetest.
Andres Vainola näitas 2023. aasta sügisel uue õlitehase nurgakivi panemisel, kuidas see tehas hakkab lisaks põlevkivile õli tootma ka rehvisegust ja plastijäätmetest. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Virumaal asuvaid kaevandusi, õlitehaseid ja elektrijaamu haldava Eesti Energia tütarettevõtte Enefit Power juht Andres Vainola lahkub septembris ametist.

Eesti Energia edastas pressiteate vahendusel, et Vainola lahkub kokkuleppel Enefit Poweri nõukoguga ametist 6. septembril. Eesti Energia juhatusest, mille liige on ta samuti olnud, saab ta vabaks juba järgmisest nädalast.

Enefit Poweri juhatuse esimehe ja Eesti Energia juhatuse liikme leidmiseks korraldatakse avalik konkurss. Uue juhi peamine väljakutse saab olema Enefit Poweri muutmine kasumlikuks ja jätkusuutlikuks.

Eesti Energia juhatuse esimehe Andrus Durejko sõnul on Vainola andnud olulise panuse ettevõtte arengusse, sealhulgas juhtinud Enefit Poweri läbi energiakriisi. "Enefit Power vajab kiiresti muutuvas maailmas uut pikaajalist tulevikuplaani, et tagada ettevõtte konkurentsivõime, kasumlikkus ja jätkusuutlikkus, ning selleks näen vajadust tuua värsket vaadet. Ma tänan nõukogu ja ettevõtte nimel Andrest tehtud töö ja panustatud aja ning energia eest," ütles Durejko.

Andres Vainola sõnas, et kümme aastat Eesti Energia grupis, millest viimased neli juhtis ta Enefit Powerit, kui selle alla liideti nii kaevandused, elektrijaamad kui õlitehased, on talle olnud võrdväärsed Eesti riigi teenimisega. "See on andnud suurepärase elukogemuse ja võimaluse tegelda Eesti jaoks oluliste väljakutsete lahendamisega. Olen suurema osa oma elust tegelnud eraettevõtlusega ja tunnen, et on aeg sellesse valdkonda naasta. Uus juht saab tuua Enefit Powerisse uue hingamise ettevõtte edasiviimiseks ja veelgi suurema panuse andmiseks Eesti Energia roheteekonda," lausus Vainola, kes asus 2015. aasta kevadel juhtima Eesti Energia kaevandusi Ida-Virumaal.

Eesti Energia tegevjuhtimise eest vastutab juhatus, kuhu kuulub kuus liiget, kelle valib ettevõtte nõukogu. Juhatuse esimees on Andrus Durejko ning juhatuse liikmed Kelli Toss-Kaasik, Marlen Tamm, Kristjan Kuhi ja Raido Ivalo. Kuues juhatuse liige ja Enefit Poweri juhatuse esimees selgub avaliku konkursi käigus. Enefit Poweri juhatusse kuuluvad Arles Taal, Erkki Kaisla, Meelis Goldberg ja Aleksandr Jefremov.

Tagasi üles