VIDEO Eesti triatloni hällis tähistati 40 aasta möödumist esimesest võistlusest

Copy
Voka juubelitriatloni start.
Voka juubelitriatloni start. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

Ligemale 120 osalejat tähistasid laupäeval Ida-Virumaal rahvatriatloni läbimisega 40 aasta möödumist Voka triatlonist, mis oli esimene selle ala võistlus Eestis. 

Voka staadionil tervitas osalejaid tervitas enne starti 1984. aastal toimunud Voka triatloni võitja Kaarel Schmidt, kes oli selleks puhuks toonud kuurist välja ka jalgratta, millega ta 40 aastat tagasi võistles. 

Stardipaugu andis 89aastane Aadu Pekk, kes oli Eesti esimese tritatloni võistluse korraldaja ja ka üks seitsmest osalejast. "Te olete praegu parim näide, mis ütleb, et tugipost idas töötab Eesti kasuks," pöördus ta osalejate poole.

Voka juubelitriatlon võitis Kristjan Silvet, kes ütles finiš, et tuli starti, kuna Aadu Peki poeg Tiit Pekk ütles talle, et see.  kes Voka triatlonil ei võistle, pole õige triatleet. 

Naistest oli parim Voka esimese triatloni võitja Kaarel Schmidti tütar Kairi Raag.

Võistkondadest sai esikoha International Triathlon Team, kuhu kuulusid Kaarel Schmidti teine tütar Helen Schmidt-Joshi ning  Raiko Raag ja Taavi Ilmjärv. 

Teise koha sai Albertite perevõistkond, kus rattaetappi sõitis Eesti läbi aegade üks edukamaid triatleete Marko Albert, ujus tema tütar ja jooksis äi. 

Oma perevõistkonnaga rajal olnud Aadu Peki poeg Tiit Pekk sõnas, et sel võistlusel oli fantastiline õhkkond. "See oli nii korraldajate kui publiku poolt suur lugupidamine papsi vastu. Täielik pidu on!" sõnas ta.

Õhtul avati Vokas Aadu Peki auks ka mälestuspink. 

Kui 40 aastat tagasi tegid seitse vaprat osalejat läbi 200 km rattasõidu, ujusid 2 kilomeetrit Kohtla-Järve ujulas ja jooksid läbi klassikalise maratonidistantsi 42,195 kilomeetrit, siis seekordne juubeliüritus oli osalejatele tunduvalt leebem.

Esmalt tuli Voka tiigis ujuda 600 meetrit, seejärel teha kaks korda 10 km pikkune tiir jalgrattaga Toilasse ja tagasi ning lõpuks läbida Voka ümber kaks korda 3 km pikkune jooksuring. 

Tagasi üles