Eneli Jefimova sai Pariisi olümpial hakkama Eesti ujumises ajaloolise saavutusega - ta pääses finaali

Copy
Eneli Jefimova Pariisi olümpiamängudel.
Eneli Jefimova Pariisi olümpiamängudel. Foto: Tairo Lutter

Sillamäelt pärit 17aastane Eneli Jefimova on jõudnud Pariisi olümpiamängudel 100 meetri rinnuliujumises kaheksa parema hulka ja heitleb esmaspäeva hilisõhtul toimuvas finaalis medalite eest.

Pühapäeva hommikul eelujumisest ajaga 1.06,24 kaheksandana edasipääsenud Jefimova parandas poolfinaalis seda aega veel ühe sajandiku võrra ning sellest piisas, et pääseda  viimasena ehk kaheksandana finaali. 

Olümpiamängudel individuaaldistantsil finaali pääsemine on ajalooline saavutus, mida pole varem suutnud  ükski Eesti naisujuja. Meestest ujus olümpiafinaalis viimati 44 aastat tagasi Ivar Stukolkin. 

Oma poolfinaali viiendana ajaga 1.06,23 finišisse jõudnud Jefimova edestas ja jättis finaalist välja teist seas ka leedulannast olümpiavõitja Ruta Meilutyte.

Poolfinaalides näitas kiireimat aega omaette klassist olev Tatjana Smith Lõuna-Aafrika Vabariigist, kes ujus täpselt sama aja, mille ka eelujumises - 1.05,00. 

Ülejäänud finalistid on lisaks Smithile ja Jefimovale Mona Sharry (poolfinaali aeg 1.05,51) Iirimaalt, maailmarekordinaine Lilly King (1.05,64) USAst,   Qianting Tang (1.05,83) Hiinast, Alina Zmuška (1.05,93), kes kuulub neutraalsete riikide esindusse ja  Benedetta Pilato (1.06,12) Itaaliast. 

Eneli Jefimova oli vahetult pärast võistlust telekanalile Kanal 2 antud intervjuust finaali jõudmise üle väga rõõmus ja liigutatud, kuid tunnistas, et peab treener Henry Heinaga arutama, kuidas oleks võimalik finaalis pisut kiiremini ujuda. 

Naiste 100 meetri rinnuliujumise finaal toimub Pariisis esmaspäeval kell 22.32.

Tagasi üles