Heino Lipu kuju rändab Maidlast Jõhvi

Copy
2023. aasta juunis käis Heino Lipule tema samba juures Maidlas koos teistega austust avaldamas sloveenist kettaheite maailmameister ja praeguseks ka Euroopa meister Kristjan Ceh (vasakul), kes on nüüd üks favoriite Pariisi olümpiamängudel, milleks ta valmistus viimasel nädalal Ida-Virumaal.
2023. aasta juunis käis Heino Lipule tema samba juures Maidlas koos teistega austust avaldamas sloveenist kettaheite maailmameister ja praeguseks ka Euroopa meister Kristjan Ceh (vasakul), kes on nüüd üks favoriite Pariisi olümpiamängudel, milleks ta valmistus viimasel nädalal Ida-Virumaal. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kaks aastat tagasi jaanipäeval Maidla mõisaparki püstitatud Eesti spordisangari Heino Lipu kuju tuuakse sealt Jõhvi temanimelise staadioni juurde.

Pronkskuju kuulub selle loomise algatajate moodustatud MTÜ-le Heino Lipu Fond. Selle juhatuse liige Ants Nurk märgib Jõhvi vallavalitsusele saadetud avalduses, et Maidlas pole mälestusmärk loodetud tähelepanu pälvinud ja seetõttu on fond saanud ettepaneku viia kuju üle Jõhvi Heino Lipu nimelise staadioni juurde, kus toimuvad regulaarselt ka spordisangarile pühendatud rahvusvahelised kergejõustikuvõistlused. Lisaks asub staadioni läheduses Jõhvi gümnaasiumi praegune hoone ja Lipp on Jõhvi gümnaasiumi vilistlane aastast 1940.

Mõistlik mõte

Tagasi üles