Narvalane nõudis kohtus tagasi sõidukit, mis oli Rootsis trahvide tõttu juba lammutatud

Copy
Rootsis trahvide katteks müüdud auto sattus lõpuks autolammutusse. Pilt on illustreeriv.
Rootsis trahvide katteks müüdud auto sattus lõpuks autolammutusse. Pilt on illustreeriv. Foto: Urmas Luik / Scanpix

Oma auto tuttavale rentinud narvalane jäi pika ninaga, kui nõudis tagasi oma autot, mille Rootsi võimud tasumata parkimistrahvide tõttu juba maha olid müünud. Selgus, et suurema osa trahve oli sõiduki omanik ise põhjustanud, seega omas kaasvastutust oma vara kaotamises.

Kogu lugu sai alguse sellest, et möödunud aasta veebruaris rentis üks Narva elanik oma tuttavale kaubiku Ford Transit. Omanik vormistas mehe sõiduki vastutavaks kasutajaks ning andis kostjale üle sõiduki koos võtme, sõiduki registreerimistunnistuse ja paberil välja prinditud liikluskindlustusega. Sõidukis olid ka omaniku tööriistad ja muud asjad. Rendi hind oli 100 eurot kuus.

Kohus: omanik oleks saanud auto päästa

Viru maakohus leidis, et auto omanik oleks saanud oma sõiduki päästa, kui oleks õigel ajal kõik trahvid Rootsis tasunud. Selgus, et sõiduki omand läks Rootsis Nacka vallale üle alles 2023. aasta augustis, samas kui kaubiku rentija teatas omanikule sõiduki arestimisest juba sama aasta veebruaris. "Trahvide tasumisega oleks olnud võimalik sõiduki lammutamist vältida, kuid hageja ei teinud sõiduki kättesaamiseks midagi. On kaheldav, kas sõiduki vabastamiseks oleks piisanud vaid kostja tekitatud trahvi tasumisest. Kostjale ei saa ette heita, et ta ei soovinud tasuda kõiki trahve, mille summa on võrreldav hageja hinnanguga sõiduki väärtusele. Küll aga saab kostjale ette heita teisaldamise riski võtmist vales kohas parkides," tõdes Viru maakohus oma otsuses.

Tagasi üles