Idavirulane Mikhail Kushteyn naaseb elu esimeselt olümpialt seitsmenda kohaga

Copy
Neljapaadi B-finaal. Mikhail Kushteynil (vasakul) on käsi sõidu võidu puhul püsti.
Neljapaadi B-finaal. Mikhail Kushteynil (vasakul) on käsi sõidu võidu puhul püsti. Foto: Tairo Lutter

Narva sõudja Mikhail Kushteyn saavutas Pariis olümpiamängudel Eesti paarisaerulise neljapaadi koosseisus seitsmenda koha. 

Eesti nelik, kuhu kuulusid lisaks Kushteynile ka Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Johann Poolak võitis kolmapäeval B-finaali ning sai olümpiamängudel kokkuvõttes seitsmenda koha. 

Eesti neljapaat edestas B-finaalis tänu tugevale lõpule Norrat ja Rumeeniat. 

Kuue tugevama osalusel toimunud A-finaali võitis kindlalt Holland, hõbemedalid said Itaalia ja pronksmedalid Poola sõudjad. 

Mikhail Kushteyn ütles pärast võidukat B-finaali Postimehele, et kuulis sõudes väga hästi, kuidas eestlased karjusid tribüünidel. "Aitäh teile! See andis nii palju jõudu ja adrenaliini. Jõudu lihtsalt tuli peale, sest kuuled «Eesti, Eesti!». Üldse ei väsinud täna," sõnas ta. 

Eesti paatkonna noorim liige, 24aastane Kushteyn ütles, et kui hästi läheb, siis paar olümpiat võiks veel teha. "Aga mitte nii palju kui nemad, viis ja kuus. See on ikka ülikõva!" viitas ta paadikaaslastele Allar Rajale ja Tõnu Endreksonile. 

Sõudmises oli olümpiale pääsemise sõel väga tihe. Saavutus oli juba olümpiapileti teenimine, sest starti sai vaid üheksa neljapaati. 

Tagasi üles