Narva kindlustas vandaali ohvriks langenud hooned ära

Copy
Vandaali tähelepanu köitnud Narva Kesklinna kooli uued suured aknad.
Vandaali tähelepanu köitnud Narva Kesklinna kooli uued suured aknad. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva hoonete fassaade ja infoekraane rikkunud, kuid kohtuekspertiisi käigus süüdimatuks tunnistatud vandaali tegevus sundis Narva linnavalitsust vast renoveeritud Kesklinna kooli hoonet ja uhiuut Vanalinna lasteaeda ära kindlustama.

Ei politseil, prokuratuuril ega kohtul ole senini õnnestunud 41aastase vandaalitsejast meesterahvaga midagi ette võtta. Teda pole võimalik vastutusele võtta ega ka kriminaalmenetluse raames sundravile saata, kuna kohtuekspertiis kuulutas ta ametlikult süüdimatuks.

Seni kahes kriminaalmenetluses vandaalitseja vastu kogutud tõendite järgi on alust arvata, et mees on 2023. aasta viimastest kuudest kuni käesoleva aasta juulikuuni rikkunud Narva linna hoonete fassaade ja ekraane 23 korral. Mitmeid hooneid, sh Narva Kesklinna kooli ja teisi hiljuti renoveeritud fassaadiga kortermaju on ta kividega loopinud korduvalt. Viru ringkonnaprokuratuurist öeldi, et kriminaalmenetlustes seni tuvastatud kahju ulatub praeguseks juba üle 50 000 euro, ent see summa kasvab käimasolevate menetluste käigus kindlasti veelgi.

Tagasi üles