"Station Narva" õpetab välja tuleviku festivalikorraldajad

Copy
Helen Sildna sõnul on vaja festivalikorraldusse ja Ida-Viru kultuurivaldkonda värsket verd ning uut pilku tuua.
Helen Sildna sõnul on vaja festivalikorraldusse ja Ida-Viru kultuurivaldkonda värsket verd ning uut pilku tuua. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

"Station Narva" käivitab noortelabori, kuhu on oodatud valdavalt 18-30aastased Ida-Viru noored, keda kaasatakse 2024. ja 2025. aastal festivali korraldusse.

"Station Narva" käivitab õiglase ülemineku fondi toel noortelabori, et luua tugeva piirkondliku identiteediga uue põlvkonna festivalitiimi. Kaheaastase programmi koolitustel ja vabatahtlike rühmades osalejad saavad koos "Station Narva" tiimiga viia ellu oma ideid ja unistusi, mis jõuavad eelseisvatel festivalidel tuhandete inimesteni.

Festivali "Station Narva", tehnoloogiakooli kood/Jõhvi ja loomeinkubaatori OBJEKT koostöös pakutav noortelabori haridusprogramm sisaldab kaheksat koolitusplokki jätkusuutlikust ürituskorraldusest, digioskustest, turundusest ja meediakommunikatsioonist ning finantsplaneerimisest.

Programmi noorte- või vabatahtlike tiimis osalejad saavad ka vahetu kogemuse rahvusvahelise festivali loomisel nii festivalidel "Station Narva 2024" ja "Station Narva 2025" kui ka "Tallinn Music Week 2025".

Programm on eesti keeles, vajadust mööda vene- või ingliskeelse tõlkega. Projekti kandideerimine on avatud 11. augustini "Station Narva" noortelabori veebilehel.

"Station Narva" juhi Helen Sildna sõnul on festivali tiim alati soovinud, et kümne aasta jooksul võtavad selle korralduse üle peamiselt kohalikud tegijad.

"Meie üle-eestiline ühendtiim võtab kaheks aastaks enda kõrvale 10-15 ägedat uut tegijat. Nii selleks, et noortele oma kogemusi ja oskusi jagada, kui ka selleks, et neilt endilt õppida ning üheskoos festivalikorraldusse ja Ida-Viru kultuurivaldkonda värsket verd ja uut pilku tuua."

"Station Narva" linnaprogrammi koordinaator Jevgeni Timoštšuk arvas, et ettevõtmine annab noortele motivatsiooni jääda kodukanti ja aidata kaasa selle arengule. "Piirkonnas on suur huvi loomevaldkonna vastu. Meie eesmärk on toetada Ida-Viru ettevõtlust ja luua tulevikukindlaid töökohti, et noored saaksid siin oma unistusi ellu viia ning kindlasti ka siia jääda."

Tagasi üles