Kohtla-Järve noortekeskus aitab vähekindlustatud peredel koolitarbeid muretseda

Copy
Kohtla-Järve noortekeskus on korraldanud mitmesuguseid heategevusaktsioone. Seekord aitavad nad vähekindlustatud peredel peagi saabuvaks kooliaastaks valmistuda.
Kohtla-Järve noortekeskus on korraldanud mitmesuguseid heategevusaktsioone. Seekord aitavad nad vähekindlustatud peredel peagi saabuvaks kooliaastaks valmistuda. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kohtla-Järve noortekeskus kogub heategevuskampaania korras koolitarbeid, et aidata linna abi vajavatel peredel oma lapsed peagi algavaks kooliaastaks valmis seada. Kampaania kestab 26. augustini.

Noortekeskuse direktori Alissa Linteri sõnul ajendas neid heategevuslikku koolitarvete kogumise kampaaniat korraldama info, et linnas on palju peresid, kellel endal on oma lastele koolitarvete soetamisega raskusi.

"Mittetulundusühingu Igale Lapsele Pere juhataja Ljubov Dorošenko sõnul on peresid, mille lapsed vajavad nii koolikotte kui ka riideid ja jalatseid, mõnedel peredel aga pole raha isegi vihikute, värvide ja muude pisemate asjade ostmiseks," rääkis ta. "Nõnda otsustasimegi neid aidata ning kuulutasime välja 26. augustini kestva heategevusliku koolitarvete kogumise kampaania."

Linnaelanikud hakkasid koolikotte ja mitmesuguseid muid asju tooma juba kampaania esimesel päeval, N&V ja Büroomaailm aga pakkusid oma kinkekaarte − kampaania korraldajad valivad ise välja, mida lastel kõige rohkem vaja on. Kampaaniast võtavad osa ka noortekeskuse lapsed − küllap leidub neilgi, mida abivajajatega jagada.

Noortekeskusele on pakutud ka kasutatud, kuid hea korras asju, ent Alissa Linter rõhutas, et nemad koguvad ainult uusi koolitarbeid. Ülejäänu kohta soovitas ta küsida MTÜ Igale Lapsele Pere töötajatelt − nemad teavad täpselt, kes mida vajab.

Ljubov Dorošenko sõnul oleksid nad tänulikud igasuguse abi eest. "Meie eestkostel on praegu 27 kriisiperet, kus kasvamas üle viiekümne lapse. Ühes peres on kaheksa last, kellest viis lähevad tänavu kooli. Abivajajate nimekirjas on ka üksikemasid ja -isasid, kes on ajutistesse raskustesse sattunud. Meie toetus aitab neil raskustest üle saada ja lapsed kooliks valmis seada," kinnitas ta.

Kampaania korraldajatega saab ühendust telefonidel 5770 5477 (Ljubov), 551 1013 (Tatjana), 528 1354 (Irina) ja 583 606 (Alissa).

Tagasi üles