Heino Lipu kuju sai Jõhvi sissekirjutuse, kuid viiakse enne kolimist hooldusesse

Copy
Heino Lipu kuju avati Maidla mõisa pargis 2022. aasta jaanipäeval. Nüüd on aga leitud, et parem koht talle on siiski Jõhvis Heino Lipu staadioni kõrval.
Heino Lipu kuju avati Maidla mõisa pargis 2022. aasta jaanipäeval. Nüüd on aga leitud, et parem koht talle on siiski Jõhvis Heino Lipu staadioni kõrval. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Legendaarse kümnevõistleja Heino Lipu pronkskuju anti Jõhvi vallale tasuta üle, et see edaspidi Jõhvi staadioni juurde paigutada.

6. augustil tegi Jõhvi vallavalitsus otsuse võtta MTÜ-lt Heino Lipu Fond tasuta üle Heino Lipu pronksist kuju, mis praegu asub Maidla mõisa pargis. Kuju jääkmaksumus on 51 718 eurot.

Heino Lipu fondi juhatuse liige Ants Nurk märkis suvel Jõhvi vallavalitsusele saadetud avalduses, et Maidlas pole mälestusmärk loodetud tähelepanu pälvinud ja seetõttu on fond saanud ettepaneku viia kuju üle Jõhvi Heino Lipu nimelise staadioni juurde, kus toimuvad regulaarselt ka spordisangarile pühendatud rahvusvahelised kergejõustikuvõistlused. Lisaks asub staadioni läheduses Jõhvi gümnaasiumi praegune hoone ja Lipp on Jõhvi gümnaasiumi vilistlane aastast 1940.

Tagasi üles