Mikrokraad TalTechi Virumaa kolledžist on võimalus karjääripöördeks

Copy
Foto: Erakogu/Taltech

Kiirelt arenev tehnoloogia ja uued tegevusvaldkonnad on loonud ka Ida-Virumaale lisavõimalusi paremini tasustatud töökohtade tekkeks.

Õiglase Ülemineku Fondi suurinvesteeringute meetmest toetatakse mitmeid väga uuenduslikke ja ambitsioonikaid, eksporti ja jätkusuutlikku arengut edendavaid projekte. Näiteks Narva ehitatavat magnetitehast, Peipsi järve põhjarannikule rajatavat Loodusspaahotelli ning Jõhvi plaanitavat proteiinitehast. Kõike need ettevõtted vajavad uusi, haritud spetsialiste erinevates tehnika- ja majanduse valdkondades. Samuti erinevate oskustega insenere, IT-spetsialiste, logistikaeksperte ning turundus- ja müügispetsialiste.

Kas aga jätkub meie maakonnas piisavalt vajalike oskustega töötajaid või peavad ettevõtted spetsialiste teistest maakondadest või isegi välisriikidest sisse tooma? Veel on aega oma oskusi täiendada ja valmistuda karjääripöördeks, sest Ida-Virumaa inimestele on loodud mitmeid võimalusi ümber- ja täiendusõppeks. Üks selline võimalus on mikrokraadi omandamine. See annab võimaluse katsetada uut valdkonda, mille sobivusel saab edasi liikuda tasemeõppesse, avades uksi unistuste töökoha leidmiseks siinsamas Ida-Virumaal.

Virumaa kolledžis on võimalik ennast täiendada mikrokraadiõppes. Tavaliselt kestab õppetöö üks kuni poolteist aastat. Loengud ja praktikumid toimuvad sessioonõppes kaks korda kuus nädalavahetustel. See võimaldab omandada uusi teadmisi ja saada täiendusõpet kinnitav tunnistus senise töö kõrvalt. Pakutavad teadmised on tihedalt seotud maakonnas tegutsevate ettevõtete vajadustega, mistõttu võimekamad õppurid saavad juba õpingute ajal tööpakkumisi.

"Mikrokraadi omandamine võimaldab inimestel tõusta oma karjääris järgmisele tasemele. See on kaasaegne vorm elukestvast õppest. Äge, et meie inimesed võtavad sellised võimalused väga hästi vastu. Enefit Power kinnitab sellele programmile kvaliteedimärgi," on tippjuht Andres Vainola rahul.

TalTechi Virumaa kolledži direktor Mare Roosileht kinnitab: "Meil on suur rõõm pakkuda kõikidele inimestele, kes soovivad ümber- või täiendusõpet, paindlikku võimalust õppida ja areneda. Virumaa kolledži missioon on toetada ja edendada eelkõige Ida-Virumaa inimeste arengut, pakkudes kvaliteetset haridust ja praktilisi oskusi. Muidugi ootame õppima kõiki inimesi üle Eesti."

TalTechi Virumaa kolledžis ettevõtluse ja projektijuhtimise mikrokraadi omandanud toitlustusgrupi juht Daisy Kroon toob välja õppe praktilise kasu.

"Varem ma ei teadnud kõiki projektijuhtimise põhimõtteid, näiteks kuidas äriprotsesse täpsemalt juhtida. Algus oli päris raske, sama võib öelda ka ettevõtluse aluste ja meeskonnatöö juhtimise kohta. Kuna juhin väikest meeskonda, siis nüüd oskan paremini analüüsida inimeste käitumist. Teen oma igapäevatööd senisest märkimisväärselt efektiivsemalt ja tulemuslikumalt," märgib Kroon.

Vastuvõtt mikrokraadiõppesse kestab 23. augustini.

Virumaa kolledžis on võimalik sügisel asuda õppima erinevate valdkondade mikrokraadi kavadel:

ETTEVÕTLUS, ENESEARENG

1. Ettevõtlus ja projektijuhtimine

2. Akadeemiline keeleoskus

3. Eesti suhtlus- ja õigekeel

4. Eneseväljendus mitmekultuurilises keskkonnas

5. Suhtlus- ja väljendusoskus eesti keeles

INFOTEHNOLOOGIA JA TARKVARA

1. Andmeanalüütika

2. Digitaalne kirjaoskus ja küberturvalisus (edasijõudnutele)

3. Rakenduslik programmeerimine I

4. Rakenduslik programmeerimine II

5. Side ja arvutivõrgud

6. Tarkvarapaketid

7. Arvuti abil joonestamine (CAM, CAD)

AUTOMAATIKA

1. Protsesside automatiseerimine

2. Tootmisautomaatika alused

KEEMIATEHNOLOOGIA

1. Keemiline analüüs: klassikalised ja instrumentaalmeetodid

2. Kemikaaliohutus ja keskkonnakaitse

3. Hüdraulilised seadmed ja soojusvahetid

Mida on veel oluline teada?

TalTechi Virumaa kolledžis pakutavad mikrokraadid:

* koosnevad kahest või enamast tasemeõppe õppeainest;

* omandatakse ühe kuni kolme semestri jooksul;

* on terviklikud täiendusõppekavad, mis arvestavad tööturu vajadusi kindlas valdkonnas;

* korraldatakse õppes koos sessioonõppe üliõpilastega;

* on tasulised (vaata TalTechi avatud õppe tasumäärasid): 1 EAP = 55 eurot.

TalTechi Virumaa kolledž on Eesti Töötukassa koolituskaardi koostööpartner, mis võimaldab taotleda sealt koolituskulude kompenseerimist.

Vajaduse korral leiab kvaliteetse ja soodsa majutuse kolledži naabruses asuvast Virumaa Hostelist. Mikrokraadi õppuritele kehtivad üliõpilaste hinnad.

Tagasi üles