Taanist Narva vändanud viiking kutsub Ida-Virumaale matkama

Copy
Ida-Viru turismikoordinaator Kadri Jalonen saatis Claus Anderseni Valastelt Toilasse ja sealt edasi Narva.
Ida-Viru turismikoordinaator Kadri Jalonen saatis Claus Anderseni Valastelt Toilasse ja sealt edasi Narva. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Claus Andersen hüüdnimega Biking Viking alustas oma rattaretke 3. augustil ja jõudis esmaspäeval sihtpunkti Narva. Rännumehe kinnitusel sobib Ida-Virumaa hästi nii jalgsi kui ka rattaga avastamiseks. Sealjuures tasub aktiivsetele puhkajatele panustada, sest nende osakaal aina kasvab.

Giid ja reisijuht Claus peab koos sõpradega Kopenhaagenis kohvikut Globen. See on rännusellide kohtumispaik, kus saab inspiratsiooni järgmisteks reisideks ja maailma avastamise pisikut levitada. Sealsamas kohtus ta Ida-Viru turismiklastri turundusjuhi Hanna Villbergiga, kelle Eesti aukonsul Taanis Filip Dalthur Rasmussen kutsus Ida-Virumaad tutvustama. Kuuldu tekitas Clausis huvi ja ta otsustas tulla Eesti idapoolseimat kanti avastama.

"Filip on aukonsuli rollis kirglik ja tahab väga Eestit promoda. Tunnen teda viie aasta tagusest ajast, kui töötasin reisibüroole, mis tõi Taani lipu aastapäeval Tallinna seitsesada taanlast, ja mina olin siin giidiks," meenutas Claus.

Tagasi üles