Jõhvi koolides on tänavu esimesed klassid pilgeni täis

Copy
Jõhvi põhikoolis avatakse tänavu esimeses klassis kolme paralleeli asemel üks ning pigem suunatakse venekeelsete perede lapsed, kelle eesti keele oskus nõrgem, Kesklinna kooli, kus on pikaaegne keelekümblusõppe kogemus.
Jõhvi põhikoolis avatakse tänavu esimeses klassis kolme paralleeli asemel üks ning pigem suunatakse venekeelsete perede lapsed, kelle eesti keele oskus nõrgem, Kesklinna kooli, kus on pikaaegne keelekümblusõppe kogemus. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Jõhvi kahes põhikoolis on algaval õppeaastal esimeste klasside täitumus suur ning Kesklinna koolis avatakse seetõttu neli paralleelklassi. Jõhvi põhikool võtab aga vastu klassi jagu vähem koolijütse, mistõttu on seal samuti kohad täis.

"Kool on populaarne ja siia tahetakse tulla," tõdes Jõhvi Keslinna kooli (endine vene põhikool − E.K.) direktor Irina Šulgina. Tema sõnul plaanis kool algul avada kolm maksimaalse täitumuse ehk 24 õpilasega paralleeli ja ühe väiksema klassi, kus oleksid õpilased, kes vajavad rohkem individuaalõpet, kuid praeguseks on kõik neli paralleeli suured. Praeguseks on kooli nimekirjas üle 80 esimese klassi õpilase. "Iga päev tuleb keegi juurde," sõnas Šulgina, lisades, et need pole ainult Jõhvis elavad õpilased, vaid ka teistest omavalitsustest tulijad.

Tänavu on 1. klassi minejate viimaste aastate rekord

Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas ütles, et sel õppeaastal ja ka järgnevatel on täheldada kooli minevate õpilaste arvu kasvu.

"Vaatamata sellele, et meil on võib-olla negatiivsed meeleolud demograafiliste numbrite osas, on nüüd õppimas tuhat õpilast rohkem kui eelmisel aastal. Õpilaste arv kasvab meil ka järgmistel aastatel," rääkis Kallas.

Septembris asub üldhariduskoolide statsionaarsesse õppesse õppima ligikaudu 165 000 õpilast, mida on umbes tuhande võrra enam kui aasta varem. Lähiaastatel õpilaste arvu kasv jätkub. Sel õppeaastal alustab kooliteed ligi 15 000 õpilast.

Tagasi üles