Ida-Viru väikeettevõtjatele mõeldud toetus sai otsa

Copy
Ivan Sergejevi sõnul on tal hea meel, et Ida-Viru ettevõtjad on toetuse meetme kasulikkuse lõpuks avastanud ja võimaluse ära kasutanud.
Ivan Sergejevi sõnul on tal hea meel, et Ida-Viru ettevõtjad on toetuse meetme kasulikkuse lõpuks avastanud ja võimaluse ära kasutanud. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ettevõtluse ja innovatsiooni sihtasutus (EISA) lõpetas alates esmaspäevast, 2. septembrist meetme ammendumise tõttu õiglase ülemineku fondist finantseeritud Ida-Viru väike- ja keskmise suurusega ettevõtjate investeeringute toetuse taotlemise.

"Kõik taotlejad, kelle projektiplaan oli saanud reedeks heakskiidu, said e-posti teel teavituse, et sulgeme taotlemise esmaspäeval ja menetleme taotlusi nende laekumise järjekorras. Taotluse saavad selle tähtajani esitada taotlejad, kelle projektiplaan on eelnõustamise läbinud ning kinnitatud. Ettevõtjate huvi toetuse vastu oli väga suur ning viimase nädala jooksul esitati eelarvest ligi kolmandiku jagu projekte," ütles EISA toetuste osakonna juht Monica Hankov.

"Õiglase ülemineku fondi põhieesmärk on algusest peale olnud olla seeme maakonna majanduse arendamiseks ning hea meel on tõdeda, et eelmise aasta detsembris jõustatud toetuse andmise tingimuste leevendused on aidanud seda idanema panna. Natuke kurb on, et vaba raha on meetmes otsa saanud ja peame taotlemise kinni panema, kuid samas on hea meel, et Ida-Viru ettevõtjad on selle meetme kasulikkuse lõpuks avastanud ja võimaluse ära kasutanud. See mitmekesistab Ida-Viru ettevõtluskeskkonda ja kindlustab kohalike ettevõtjate konkurentsivõimet tulevikus," ütles rahandusministeeriumi õiglase ülemineku fondi koordinaator Ivan Sergejev.

Tagasi üles