Kohtlajärvelased aitasid kriisiperede lastel end kooliks valmis seada

Copy
Tatjana Remmelgas ja Ljubov Dorošenko kriisiperede lastele toodud kingitustega.
Tatjana Remmelgas ja Ljubov Dorošenko kriisiperede lastele toodud kingitustega. Foto: Irina Kiviselg / Põhjarannik

MTÜ Igale Lapsele Pere töötajad pöördusid alanud kooliaasta eel linnaelanike poole, paludes abi linna kriisiperede lastele koolitarvete soetamisel. Linlased vastasid nende üleskutsele aktiivselt ning paari nädalaga koguti heategevuskampaania korras nii palju koolitarbeid, et neid jäi esialgu ülegi.

Augusti lõpus täitus MTÜ Igale Lapsele Pere Kohtla-Järve kontor pliiatsite, värvide, vihikute ja muude koolitarvetega, mis 1. septembril abivajajatele laiali jagati.

"Lapsed vajasid erinevaid asju: kellel oli vaja vaid seljakotti, ranitsat või pastakaid-pliiatseid. Aga oli ka neid, kellel polnud üldse mitte midagi," rääkis mittetulundusühingu töötaja Tatjana Remmelgas. "Ehkki palusime oma üleskutses koolitarbeid, tõid inimesed erinevaid asju − mänguasjade, riiete ja voodipesuni välja. Ja me ei öelnud millestki ära − kõik kulub marjaks," lisas ta.

Tema kolleegi Irina Moskvitina sõnul näitab edukas kampaania seda, et Ida-Virumaal elab palju suure südamega inimesi.

MTÜ Igale Lapsele Pere piirkonnajuht Ljubov Dorošenko tänas omalt poolt kõiki, kes leidsid aega ja võimalust abivajajaid aidata. "Väga suureks abiks olid kampaania korraldamisel Kohtla-Järve noortekeskuse töötajad. Firmad N&V ja Büroomaailm pakkusid oma kinkekaarte, OÜ Pettan, Kersti Võlu koolituskeskus ning Irina Linde ja Jevgeni Makarov aga kandsid meile üle raha, millega lastele vajalikke riideid soetasime."

Kõik vabatahtlike toodud ja pärast peredele laiali jagamist üle jäänud esemed hoitakse alles ning neid hakatakse peredele edaspidi väljastama vajadust mööda.

Aitavad raskustest üle saada

MTÜ Igale Lapsele Pere kontor avati Kohtla-Järvel kaks aastat tagasi ning selle põhieesmärk on aidata peredel eluraskustega toime tulla, et lapsed saaksid oma kodus ja oma perega koos elada. Algusest peale on siin avatud ja edukalt tegutsenud täiskasvanute tugirühm, õppeaasta alguses avatakse ka noorte rühmad.

"Meil on lapsi, kes pole oma elu jooksul kodust kaugemale saanudki ega ole isegi mere ääres käinud, laagris puhkamisest või mõne põneva paiga külastamisest rääkimata," sõnas Ljubov Dorošenko. "Tänavu suvel korraldasime mitmele sellisele lapsele spordilaagri ja viisime rühma lapsi seiklusparki. Oleme valmis seda praktikat ka tulevikus jätkama, kuid selleks on vaja raha. Selleks kirjutame ka edaspidi projekte, korraldame heategevuskampaaniaid ja otsime muidki võimalusi," kinnitas ta.

Dorošenko sõnul alustasid nad tööd kümne perega, nüüdseks aga on nimekirjas juba 28 peret, kus kasvamas üle viiekümne lapse. On ka üksikemasid ja -isasid, kes ajutistesse eluraskustesse sattunud ja tuge vajavad. "Perede vajadused on erinevaid, sestap oleme tänulikud igasuguse abi eest," rõhutas ta.

Kõik need, kes kriisiperede abistamisse oma panuse anda soovivad, võivad spetsialistidega ühendust võtta telefonidel 5770 5477 (Ljubov), 551 1013 (Tatjana) ja 528 1354 (Irina).

Tagasi üles