Uikala prügila põleng on kustutatud

Copy
Põleng Uikala prügilas.
Põleng Uikala prügilas. Foto: Päästeamet.

Reede varahommikul puhkenud põleng Uikala prügilas sai sama päeva lõuna paiku kustutatud. 

Päästjad kontrollisid keskpäeval põlenguala ja uusi tulekoldeid ei leitud. Kustutustööd lõpetati Uikala prügilas reedel kell 13.19. Põlengukohta jäid kontrollima ettevõtte esindajad.

Kokku põles 600 ruutmeetrit prügimäe lõunapoolses osas.

Prügimäe põlengu põhjus võib olla isesüttimine, sest päeval tehti samal alal ümbertöötlemiseks kaevetöid.

20. septembril kell 3.29 anti häirekeskusele teada põlengust Toila vallas Kukruse külas Uikala prügilas. Päästjad hindasid prügimäe nõlval põlenguala suuruseks ligi 200 ruutmeetrit ja tuli levis kiiresti.

Kella 4.36ks saadi suuremad leegid maha ja tööd jätkati kahel lõigul. Kella 6.48ks hinnati põlenguala suuruseks 600 ruutmeetrit ja põleng saadi kontrolli alla.

Kustutustöödele kaasati ettevõtte ekskavaator. Kustutustööd jätkuvad. Põlengut on kustutamas Jõhvi, Sillamäe, Kohtla-Järve ja Kiviõli päästemeeskonnad.

Põhjarannik kirjutas sel nädalal, et keskkonnaamet keelas Uikala prügilas jäätmete vastuvõtu, kuna neil puudub üks vajalik sertifikaat, mille taotlemisega hiljaks jäädi.

Keskkonnaamet on varem piiranud seal rikkumiste tõttu erinevate jäätmeliikide vastuvõttu ning sügiseks lootis omanikfirma Ekovir puudused kõrvaldada.

Prügilas on ennegi toimunud mitmeid põlenguid, viimane neist tänavu kevadel, kui 22. mail alguse saanud suure põlengu kustutamiseks kulus seitse ööpäeva.

Tagasi üles