Kohtla-Järve linnajuhid jäid ka pärast teist tagandamiskatset ametisse

Copy
Kohtla-Järve opositsioon esitas neljapäeval umbusaldusavalduse linnapea Henri Kaselole (paremal) ja volikogu esimehele Eduard Odinetsile (vasakult teine).
Kohtla-Järve opositsioon esitas neljapäeval umbusaldusavalduse linnapea Henri Kaselole (paremal) ja volikogu esimehele Eduard Odinetsile (vasakult teine). Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik / Arhiiv

Kohtla-Järve linnavolikogu esimees Eduard Odinets ja linnapea Henri Kaselo elasid sel aastal üle juba teise umbusalduskatse ja jätkavad ametis. 

Odinetsi umbusaldamise poolt hääletas nelajpäeva õhtul 10 ja vastu 14 linnavolikogu liiget.

Kaselo ametist tagandamist soovis 9 ja tema jätkamist 14 saadikut. Hääletamata jättis üks volikogu liige.  

Henri Kaselo nimetas tagandamiskatseid opositsiooni poliitiliseks šouks. "See on nende jaoks olulisem kui sisuline töö," sõnas ta. 

Kohtla-Järvel on võimul Keskerakonna ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond, kel on 25kohalises volikogus ametlikult 13 liiget. Kuid vahel on neid toetanud veel üksikud saadikud. 

Opositsioon esitas Kaselole ja Odinetsile umbusaldusavaldused ka tänavu kevadel, aga tookord ei saanud need volikogu enamuse toetust.

Nii Kaselo kui ka Odinets kuuluvad Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda. 

Odinets juhib volikogu alates eelmise aasta veebruarist. Kaselo kinnitati linnapeaks mullu novembris pärast seda, kui volikogu tagandas ametist Virve Linderi linnavalitsuse.

Tagasi üles