Uued maakoolimajad: Iisaku haridustempli ilme selgub järgmisel nädalal, Toila valmistab ette konkurssi

Copy
Iisaku gümnaasiumi hoone on ehitatud mitmes järgus ning ei vasta tänapäeva nõuetele ega praegusele õpilaste arvule.
Iisaku gümnaasiumi hoone on ehitatud mitmes järgus ning ei vasta tänapäeva nõuetele ega praegusele õpilaste arvule. Foto: Iisaku Gümnaasium

Iisaku põhikooli arhitektuurivõistlusele laekus 23 tööd, mille hulgast žürii valib võitja välja järgmisel nädalal. Toila vald on alustanud konkursi ettevalmistamist, et leida uue koolimaja jaoks parim kavand.

Iisaku põhikoolihoone ahitektuurikonkursi tähtaeg kukkus 24. septembril. Võidutöö valimiseks koguneb žürii 8. oktoobril ja selle tööd juhib Alutaguse vallavanem Tauno Võhmar. "Arvasin, et tuleb heal juhul kümme tööd," oli arhitektuurivõistluse saak talle positiivseks üllatuseks. "Töötasin laekunud tööd läbi ja arvan, et saame sealt hea või isegi väga hea variandi (züriisse kuulub veel kolm arhitekti ning Alutaguse volikogu esindajana Priit Palmet - toim.)."

Võistlustööde hulgas jäid Tauno Võhmarile silma ka sellised lahendused, mida saaks sama hästi "istutada" Toilasse või Jõhvi. Ta loodab, et võidab omanäoline kavand, mis sobib just Iisakusse. Töö, mis arvestab Iisaku kandi eripära, traditsioonide ja sealse reljeefse maastikuga ning harmoneerub ülejäänud rajatiste ja hoonetega: lasteaia, mänguväljaku, staadioni ja muuseumiga. "Selliseid töid oli õnneks ka."

Tagasi üles