Jõhvi rajab endisesse kaevandusse jäätmejaama

Copy
Ehitusprügi Jõhvi kalmistu juures on Jõhvi vallavõimudele peavalu valmistanud juba aastaid. Kui kevadel Uikala prügilas jäätmete vastuvõtt peatati, suurenes ka siia toodud prügi hulk.
Ehitusprügi Jõhvi kalmistu juures on Jõhvi vallavõimudele peavalu valmistanud juba aastaid. Kui kevadel Uikala prügilas jäätmete vastuvõtt peatati, suurenes ka siia toodud prügi hulk. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvi vallavalitsus plaanib rajada Sompa tänavale endise põlevkivikaevanduse alale jäätmejaama, lootes sellega muu hulgas leevendada kalmistu prügistamise probleemi.

"Vajadus on olnud juba ammu, kuid tõsiseks läks olukord sel kevadel, kui Uikala prügila ajutiselt kinni läks," rääkis Jõhvi abivallavanem Ilmar Aun. Tema sõnul ei ole jäätmejaama näol tegu prügilaga, vaid jäätmete ajutise ladestamise kohaga, kus võetakse vastu vaid sorditud jäätmeid alates olmeelektroonikast ning lõpetades tekstiili- ja puidujäätmetega.

Auna sõnul pole endise kaevanduse ala aadressil Sompa 38a ehitamise mõttes kõige sobilikum koht, sest sealt läheb üle kõrgepingeliin ning ka kommunikatsioonid puuduvad, kuid teisalt on see sobiv askoha poolest endisel tööstusalal ning sinna on hea ligipääs transpordile ja elurajoonidest asub see eemal.

Tagasi üles