Kelmid esitlevad end ametnikena

Copy
Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Politsei sai teate, et oktoobri alguses helistas ühele Ida-Virumaal elavale 66aastasele mehele kelm, kes esitles end pensioniameti töötajana. Kelm küsis erinevateks toiminguteks mehe isikukoodi ning palus sisestada Smart-ID PIN-koodi. Hetk hiljem helistas kannatanule järgmine kelm, kes esitles end Swedbanki turvaosakonna töötajana, väites, et petturid üritavad mehe kontolt raha kätte saada ja taotlesid tema nimele laenu. Mehe konto kaitsmiseks paluti tal korduvalt sisestada Smart-ID PIN-koode, millega tegelikult võeti tema nimele mitmeid laene, mis kanti üle teistele kontodele. Kahju on 16 360 eurot.

7. oktoobril helistas Ida-Virumaal elavale 75aastasele naisele kelm, kes esitles end Tele2 töötajana. Lepingu pikendamiseks küsis ta proua isikukoodi. Peagi helistas kannatanule järgmine kelm, kes esitles end Swedbanki turvaosakonna töötajana ning väitis, et kelmid püüavad proua kontolt raha kätte saada. Naine pidi konto kaitseks korduvalt Smart-ID PIN-koode sisestama, mille käigus võeti tegelikult tema nimele laene, mis kanti üle võõrastele kontodele. Kahju on umbes 16 000 eurot.

Narvas avastati valeraha

Politsei sai teate, et Narvas Tallinna maantee tanklast ja toidukauplusest on avastatud võltsitud 2eurosed mündid. Mõlemad mündid saadeti nende päritolu tuvastamiseks ekspertiisi.

Kallis kaater sai tules kannatada

Politsei sai teate, et viimase nädala vältel on Narva-Jõesuus Suur-Lootsi tänaval tulekahjus kahjustada saanud kaater. Kahju on 60 000 eurot. Tulekahju tekkepõhjusi uurib politsei kriminaalmenetluses.

Narvas tegutsesid autovargad

8. oktoobril lõhuti Narvas Malmi tänaval sõiduauto aknaklaas ning varastati sularaha, sõiduki tehniline pass, laadija ja USB-kaabel. Esialgne kahjusumma on 977 eurot.

Samal päeval avastati, et Narvas Puškini tänaval seisnud autost on varastatud JBLi kõlar ning tööriistu: Makita tikksaag, löökvasar, löökkruvikeeraja, akud ning Hilti löökmutrikeeraja ja akud. Esialgne kahjusumma on 2214 eurot.

Märksõnad

Tagasi üles