Ohustatud lastest teatanud korteriühistu juht kaevati kohtusse

Copy
Viru maakohus leidis, et kui ohus olevast lapsest teatamist peaks teataja tõendama, teeks see teatajale takistusi, kuid see on vastuolus seadusest tuleneva lapse parimate huvide ülimuslikkuse põhimõttega. Pildil Viru maakohtu Jõhvi kohtumaja.
Viru maakohus leidis, et kui ohus olevast lapsest teatamist peaks teataja tõendama, teeks see teatajale takistusi, kuid see on vastuolus seadusest tuleneva lapse parimate huvide ülimuslikkuse põhimõttega. Pildil Viru maakohtu Jõhvi kohtumaja. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Narva korteriühistu juht, kes teatas lastekaitsesse majas elavatest lastest, kes on tema meelest ohus, kaevati kohtusse, sest vanemad leidsid, et sellega on teotatud nende au.

Juhtum leidis aset kaks aastat tagsi, kui Narva sotsiaalabiametist helistati ühele lapsevanemale ja teatati, et neile on laekunud kirjalik kaebus ühistu esimehelt, et nende korteris elavad lapsed on ohus. Lastekaitseametnik teatas, et tuleb olukorda kontrollima, ja kui kohapeal pärast vestlust pereliikmete ja lastega selgus, et kõik on korras, leidsid vanemad, et kaebuse esitanud korteriühistu juht peab selle eest kohtus vastust andma.

Nad nõudsid oma hagis ebaõigete andmete ümberlükkamist ning mittevaralise kahju hüvitamist 500 euro ulatuses.

Tagasi üles