VIDEO ja PILDIGALERII Ida-Virumaa koolide mammutteatejooksul oli nobedaim Jõhvi gümnaasium

Copy
Jõhvi gümnaasiumi õpilane Johan Gregor Lizdenis annab teateapulga üle õpetaja Laimute Juknaitele.
Jõhvi gümnaasiumi õpilane Johan Gregor Lizdenis annab teateapulga üle õpetaja Laimute Juknaitele. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Nelja Ida-Virumaa kooli osalusel reedel üle kümme tunni kestnud 106 x 1000 meetri teatejooksul jõudis esimesena finišisse Jõhvi gümnaasiumi võistkond.

Jõhvi gümnaasiumi võistkonnal kulus 106 km pikkuse distantsi läbimiseks seitse tundi, 41 minutit ja kaks sekundit. Kohtla-Järve gümnaasiumi tulemus oli 8:26.28. Kolmandaks tulnud Ahtme põhikooli aeg oli 9:47.41 ja Maleva põhikoolil 10:16.35.

Kõik tulemusi etappide kaupa saab vaadata siit.

"Au ja kiitus võitjale," ütles teatejooksu eestvedaja Kohtla-Järve gümnaasiumi direktor Hendrik Agur, kes tõi oma kooli võistkonna finišisse teisena ja tunnustas samas kahte põhikooli, kes konkureerisid vapralt vanemate gümnasistidega. "Eriline tänu Ahtme ja Maleva põhikoolile! See, et nemad osalesid, on triumf ja eeskuju kõigile teistele koolidele," ütles ta. 

Kui teatejooksu start oli 8.30 hommikul, siis autastustamine toimus juba õhtupimeduses kella 19 paiku.
Kui teatejooksu start oli 8.30 hommikul, siis autastustamine toimus juba õhtupimeduses kella 19 paiku. Foto: Laura Kubjas

Kell 8.30 Kohtla-Järve linnapargis startinud jooksu käigus tuli 106-liikmelistel võistkondadel joosta 106 korda ühe kilomeetri pikkune ring ümber pargijärve. 

Teatevõistkonnad koosnesid suuremas osas õpilastest, kuid kaasatud on ka õpetajaid, lastevanemaid ja vilistlasi. Oma etapi jooksid teiste seas ka Maleva põhikooli direktor Eva Adamson, Kohtla-Järve gümnaasium direktor Hendrik Agur, Jõhvi vallavanem Maris Toomel ja Kohtla-Järve eelmine linnapea Virve Linder. Kokku tegi päeva jooksul ühe kilomeetrise ringi 424 osalejat.

106 x 1000 m teatejooksuga tähistas Kohtla-Järve gümnaasium enda viiendat ja Eesti Vabariigi 106. sünnipäeva. Raja ääres olid ergutuskoorid ning muusikat tegid Kohtla-Järve gümnaasiumi noorteorkester ja solistid.

"Üks meie kooli eesmärke on ühendada ka kogukondi ja selline suur teatejooks just seda eesmärki teenibki. See tugevdab ühtekuuluvustunnet ja tekitab head hasarti," sõnas Agur, lisades, et loodetavasti saab selline teatejooks Kohtla-Järvel traditsiooniks ning järgmisel aastal tuleb võistkonda saada juba 107 jooksjat.

Tagasi üles